Jabar83 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Ath ja Ciebie rozumiem jak najbardziej. Tematyka jest inna bo wiadomo zainteresowania się zmieniły. Ale to nie ma nic do tego że forum jest martwe jak amen w pacieżu. Jak widać nie tylko ja tak uważam. Nie to żebym się to przejmował. Bo wolę tak ograniczoną ilość osób na pozomie niż tom hołotem np z PCLaba. Sorry za OT. To się na testowe nadaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Ruch jak na Piotrkowskiej. ;) Ja ostatnio postanowiłem pobawić się konsolą dzieciaków i przeszedłem Uncharted 2, zakupiłem Tekkena bo kolega zawsze łoił mi dupsko jak do niego wpadałem i przymierzam się do Heavy rain... PS. Aby nie było tak słodko to gra na padzie w Killzone to jakieś nieporozumienie :) Myszki w życiu PAD nie zastąpi w takich grach. ... zaopatrzyłem się również w taki oto zestaw... i przyznam, że na dużym tv jest dobra wczuta. Skończę R3 i rzucam się na Killzone. Przepraszam za mały offtop ale akurat przeglądałem temat i tak mi się nasunęło. Mam nadzieję, że nikt mnie nie pobije. Pozdrawiam. P.S. By nie było, że nagle odkryłem konsolkę... :] ... wcześniej zaliczyłem Red Dead Redemption i God Of War... którąś z części. Jadę tylko gry, które ukazały się wyłącznie na PS3. Ale to wydaje się oczywiste. :D Edytowane 24 Maja 2014 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Karabinek faktycznie daje rade, szczegolnie w Killzone. Szczerze mowiac to az sie zaskoczylem jak precyzyjnie da sie tym grac. No i wczuwka kompletnie inna, bo zamiast lezec rozwalonym na kanapie to trzeba normalnie"trzymac postawe" i celowac tam gdzie sie chce trafic, a nie tylko odchylic galke. Inna sprawa, ze przydaj sie jednak duzy TV do takich zabaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Po filmach widać ze posiada pewną bezwładność. Czy to mocno przeszkadza w szybkiej akcji w grze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Dobrze skalibrowany karabinek pozwala grać z naprawdę niezłą precyzją. Nie jest to co prawda to samo co pad czy myszka, ale po chwili łapiesz jakie system ma "luzy" i jesteś w stanie odpowiednio korygować ruch. Podejrzewam, że tego typu zabawka dużo lepiej symuluje prawdziwe obchodzenie się z bronią, gdzie wiadomo, że ręce drżą i trafić w coś jest znacznie trudniej niż na filmach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Dokładnie, ja mam tylko pistolet więc stabilność jeszcze mniejsza. Naprawdę trzeba się przyzwyczaić że spust trzeba naciskać łagodnie i powoli, a nie szarpać, bo inaczej celność jest bliska zeru. Ale Sharpshooter jest o wiele wygodniejszy. Czasem trzeba nacisnąć przyciski na górze kontrolera ruchu (pistoletu) I trzymając ten drugi od sterowania postacią w drugiej ręce, nie jest to idealnie wygodne. PS. Szkoda, że tak mało gier zaadaptowano do move. Z poważnych to tylko KZ3 którego właśnie przechodzę i R3, którego kupujię później. Ale co po tym to już sam nie wiem. W sumie jest jeszcze infamous 2, którego też mam, ale nie słyszałem superlatyw o grze na move w tą gre. Edytowane 26 Maja 2014 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Gralem na tym w Killzone 2 i trzeba mieć sporo cierpliwości. Otóż karabinek jest stosunkowo lekki i celowanie nim nie należy do rzeczy łatwych .Trzeba się skupić i nie machać bronią, bo celownik lata jak szalony. Ale parę prób i idzie się przyzwyczaić. Jednak uważam że to się nadaje bardziej do takich gier jak Hosue Of The Dead. Gdzie za nas kierują postacią, a ty tylko celujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Każdy gra jak potrafi. :] Można sobie skonfigurować czułość, przynajmniej w R3. Imo sharpshooter z dwoma padami wcale nie jest lekki a jak masz dużo pary to możesz zawsze sobie kilo lub dwa cukru podwiesić. ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam kalo Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 W Xboxach irytują szybko wyczerpujące się baterie w padach. Są prądochłonne do bólu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 No jak masz chińskie paluszki od oszusta z allegro to się nie dziw.... Pad z x360 spokojnie tydzień grania wytrzymuje. Wiem bo mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) eneloop i tyle w temacie. Sam mam ale w mp3 i trzymaja bardzo długo. Można je nawet do pilota wsadzić, bo się nie rozładowują same bez używania jak tanie akumulatorki z Allegro. Edytowane 31 Maja 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Walka PS4 vs Xbox One trwa w najlepsze z korzyścią tylko dla jednych - graczy. PS4 ma share play, XO wszedł z ostrą polityką cenową. Jak sądzicie XO dogoni PS4 ze sprzedażą...kiedyś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tak, pod warunkiem że złamią zabezpieczenia XO W przeciwnym wypadku, imho nikłe szanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 W Stanach ponoć XO dogonił PS4 jak zrobili nie dawno promocje i dali te kilka nowych kolorów konsoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 PS4 wydaje się lepsze natomiast ja jako fan wyścigów nie mam zamiaru męczyć się przy Driveclub. Forza to najlepsze wyścigi na konsole w tej chwili dawno temu wyprzedziła Gran Turismo i od tamtej chwili Sony nie jest w stanie wydać lepszej wyścigówki. Ja grałem w GT na Playstation ale potem przesiadłem się na xbox bo forza zmiotła GT z powierzchni ziemi. Powiem tak - gdyby forza wychodziła na PS4 to kupiłbym PS4. Wiem że to śmiesznie może zabrzmieć.... ale cóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 PS4 wydaje się lepsze natomiast ja jako fan wyścigów nie mam zamiaru męczyć się przy Driveclub. Ja się pomęczę, z dziką przyjemnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) No brak Forzy na PS4 to jest ból. W zasadzie to obecnie jedyny tytuł dla której byłbym skłonny kupić X'a. Bo patrząc na EX'y to na razie nie ma w co grać. To się tyczy zresztą obu konsol. 2015 ma przynieść więcej EX'ów i wtedy zobaczymy. Chociaż nie wykluczone że już w styczniu jak dostanę wyrównanie za nadgodziny to PS4 zawita u mnie na półce :) Edytowane 11 Grudnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Ja się pomęczę, z dziką przyjemnością. Do pięt DriveCLub forzie nie dorasta. Watch Dogs też fajnie na filmie wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Nie wiem czy ma z nią konkurować :) DC gram, lepsze wrażenie robi niż WD :) Na prawdę daje radę model jazdy. Na jednej trasie spędziłem kilkadziesiąt kółek aby tylko bić rekord o setne sekundy. To dobrze świadczy o grze. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Kaeres 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Panowie i Panie, jestem (przyznaje) kompletnym ignorantem konsolowym. Ale moja małżonka męczy mnie o coś takiego żeby czasem z dziećmi w coś pograła. Pytanie, która z konsol ze względu na istniejące gry i kontrolery lepiej nadaje się do rodzinnej zabawy. Jakieś zespołowe gry na impreze (coś jak miało zdaje się nintendo wii) tez mile widziane. Ostatecznie jakąś "ścigałkę" czy bijatykę mógłbym sobie kiedyś kupić ale priorytetem byłoby coś dla rodziny i 5 letnich dzieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Jak dla 5 letnich dzieci - to Nintendo ma lepsze tytuły... Jak dla całej rodziny - z pominięciem najmłodszych to Xbox One ma lepszy kontroler... ale za to gorsze wykonanie samej konsoli... nie licz na gry w FullHD na Xbox One a na PS4 nie licz na stabilne 30 fps... Wybierając konsole patrzył bym na twoim miejscu na wydania gier dostępne tylko na daną platformę... Na twoim miejscu wybrałbym Nintendo - dzieci będą miały znacznie większą radoche, ty już z kolei niekoniecznie Edytowane 2 Grudnia 2015 przez mgit 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jakieś konkretne Nintendo masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) WiiU z Pro Controllerami lub Wii Remote i jakieś łatwe gierki na początek dla kilku osób jak np. Mario Kart, Kirby czy Mario Party. Edytowane 2 Grudnia 2015 przez andrew777 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Dzięki bardzo Panowie. Przejrzałem dostępne gry na te trzy platformy i faktycznie Nintendo miażdży konkurencję od strony rozrywki rodzinnej. XBOX niby ma tego konekta ale stosownego wysypu gier nie zauważyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) WiiU jest kompatybilne z Wii więc gier jest dużo więcej. Wystarczy mieć tylko odpowiednie kontrolery. Gry z Wii możesz sprawdzić na Dolphinie. WiiU spokojnie możesz brać w wersji 8GB. Edytowane 2 Grudnia 2015 przez andrew777 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Panowie i Panie, jestem (przyznaje) kompletnym ignorantem konsolowym. Ale moja małżonka męczy mnie o coś takiego żeby czasem z dziećmi w coś pograła. Pytanie, która z konsol ze względu na istniejące gry i kontrolery lepiej nadaje się do rodzinnej zabawy. Jakieś zespołowe gry na impreze (coś jak miało zdaje się nintendo wii) tez mile widziane. Ostatecznie jakąś "ścigałkę" czy bijatykę mógłbym sobie kiedyś kupić ale priorytetem byłoby coś dla rodziny i 5 letnich dzieci. Stary bierz ps3, co prawda zeszła generacja ale masz mega wybór i paletę gier, move super się sprawdza do gier na imprezy i dla dzieci/dorosłych, mnóstwo gier do wyboru i z racji, że ps4 jest jużna rynku jakiś czas sama konsola i gry/move chodzą za grosze także przemyśl to jeśli nie zależy Ci aż tak bardzo na najnowszej generacji. :) Ja dalej mam masę tytułów do ogrania i zakup ps4 na pewno odłoży się w czasie także jeśli to będzie Twoja pierwsza konsola to myślę, że ps3 będzie idealne. Na xone i ps4 jeśli są jakieś gry do zabawy ruchowej to jest ich bardzo mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) X360 też ma sporo gier. Często na imprezach u znajomych gramy w różne gry. Pare by się nadawało dla dzieci. Mam siostrzenice co tez ma X360 i często gra w rózne gierki. I w porównaniu do PS3 nie trzeba mieć w ręku żadnego kontrolera. Ma również wspomniany WiiU z kontrolerem w postaci tabletu. Grałem z nią w jakąś grę Nintendo Land czy jakoś tak. I zabawa byla dla niej przednia. Sporo tego typu gierek tam jest dla dzieci. Pare razy sam się zaskoczyłem. Zwłaszcza jesli chodzi o wykorzystanie tego kontrolera/tabletu w grze Donkey Kong ;) Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Kinectem też się bawiłem i może faktycznie jest lepszy dla młodszych graczy, gdzie nie trzeba nic w ręku trzymać i dodatkowo przyciskać klawisze na move. Ale to kosztem większego lata, precyzji i bardziej uproszczonych gier. W sumie x360 i ps3 są tak tanie, że za cenę ps4 można mieć obydwie starsze konsole z grami i dodatkowymi kontrolerami. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 ... jeśli to będzie Twoja pierwsza konsola to myślę, że ps3 będzie idealne.. Pamiętajmy że głównie dla żony i dzieci. Ja mam swojego PC i nie oddam.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 To tym bardziej bym się kierował w stronę ps3 i x360, serio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...