Megabyte Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Szukałem ale nie znalazłem na forum takiego topicu. Jeżeli był to sorki, widocznie źle szukałem. Nie tak dawno zarejstrowalem się na allegro i doszedłem do wniosku że potrzebne mi jest konto w banku internetowym. Dlatego chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej jest założyć konto i o czym należy pamiętać przy korzystaniu z kont bankowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 ja mam konto w PKO i myślę że jest lepsze nizinternetowe.Zoabcz, taki naprzykąłd MBANK jest spoko bo mzęsz sprawdzicstan konta przez net i robicprzelew przez net.Nirewiem jak u Ciebie ale u mnie niema zadnego bankomatu MBANKU (a wogule jest?) i za każdą operacje będzie trzeba płącić prowize oc choćby wyjęcie gotówki z bankomatu :? Niewiem jak jest naprawde ale sam chciałem sobie takie konto założyc, jednak poszedłem do znajomej co w banku pracuje i mnie nawróciła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnemon Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zalozylem sobie konto w mbanku (jakis rok temu) i jak narazie jestem bardzo zadowolony, poki co nic mnie nie kosztowalo i to jest chyba najlepsza zaleta. Mila obsługa, przejrzysta strona konta, darmowe karty, niezłe oprocentowanie, teraz znizki 5gr na kilku stacjach :) Nie wiem jak jest w innych bankach ale oddaje glos na TAK -mBank FumFel_20 sa bankomaty darmowe sieci euronet: http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/banko...maty/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 No ja bym wolał jakieś konto internetowe. Po pierwsze chce przez neta wszystko załatwiać, po drugie napewno jest tańsze niż zwykłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 jesli bedziesz glownie realizowal przelewy przez internet itp. to mBank sie sprawdzi w 100%. Sam posiadam u nich konto i jestem w pelni zadowolony :) i tez zakladalem w celu allegrowym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 No ja bym wolał jakieś konto internetowe. Po pierwsze chce przez neta wszystko załatwiać, po drugie napewno jest tańsze niż zwykłe. Ja mam w http://e.pkobp.pl i jest calkiem spoko. W bankomatach spokojnie wyjmujesz, do tego male prowizje, za utrzymanie konta bank zabiera 5zl. No i oczywiscie duzy + dla leniwych -> wszystkie transakcje i przelewy robi sie przed kompem :) Co do mBanku nie wypowiem sie bo nie slyszalem zadnych opini :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Przed chwilą czytałem w jaki sposób można założyć konto na mbanku i musze przyznać że nieźle ponadziwiali. Narazie chce mi się spać więc jutro rano wstane i przeczytam to jeszcze raz. A ja myślałem że to będzie 123 i już gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Hah, no ja radze bardzo powaznie podejsc do kwesti konta bankowego [zalozmy ze sie przyda na przyszlosc] i trzeba duzo poczytac co dany bank oferuje. Tam po prostu kreca i kreca az mozna sie pogubic. Znam to bo moj znajomy zalozyl konto w cholera wie jakim banku [ale nie internetowy] i sie wkopal ze w prawie kazdym bankomacie placi prowizje bodajze 10PLN. Czytaj uwaznie kazda oferte!!! Powodzenia w trafnym wyborze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Bierz mBank - nie płacisz nic za przelewy, prowadzenie konta, bankomaty Euronet itd. Poza tym mBank organizuje teraz w większych miastach swoje "kioski" (chyba w Empikach, ale głowy nie dam) gdzie będzie można pogadać z żywym pracownikiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnemon Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Utrzymanie konta w mBanku nic nie kosztuje, zalozenie rzeczywiscie jest namieszane ale sprowadza sie do wypelnienia formularza, potem dzwonia do ciebie, potem cos przysylaja, ty wysylasz ksero 3 stron z dowodu, dzwonisz zeby zaaktywowac konto i tyle :). Z tego co pamietam. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Polecam mbank ponieważ: - zero jakichkolwiek opłat ( wtym za prowadzenie konta, przelewy itd) - najwyższe na rynku oprocentowanie - profesjonalna obsługa, przejrzysta www - karta visa electron akceptowana wszędzie! - w Poznaniu kilkanaście bankomatów, gdzie można wypłacić kasę bez prowizji, chociaż w mniejszych miejscowościach może być z tym problem, ale i tak większość operacji wykonuję za pomocą karty! Odszedłem z PKO, ponieważ mieli 0,2% avista i blisko 14% kredyt odnawialny, nic nie można było załatwić z nimi przez telefon, z reguły trafiałem na pracowników- debili z którymi nie szło się dogadać! Za wszystko chcieli kasę, a poziom obsługi klienta był z reguły żenujący! I mam w d..... ich bankomaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 a ja nie polecam kredyt banku maja cos na<span style="color:red;">[ciach!]</span>e... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja mam w multi banku (www.multibank.pl) i jestem zadowolony, koszt to 2 zl miesiecznie (1zl za prowadzenie rachunki i 1zl za karte), wszystkie operacje przez net/tel/wap/sms. zapomnialem dodac, ze bank ma oddzialy, a to dla mnie wazne, bo nie place proizji za wlasne wplaty na swoje konto. oprocentowanie jest wysokie i dodatkowo im masz wiecej kasy na koncie tym jest ono wyzsze, bezprowizyjne wyplaty z bankomatow euronetu, a przy "obcych" bankomatach masz stala stawke bez wzgledu na ilosc podejmowanych funduszy. POLECAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Aaaaaaaaaaaaaaaa cos slabo szukales ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=977...t=konto+bankowe http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=209...t=konto+bankowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Jeśli chcesz mieć konto internetowe to ja polecam albo BGŻ Integrum(takowe posiadam, opłata miesięczna 3 zł i przelewy za darmo poza przelewami do ZUS oczywiście) albo Inteligo, które obecnie jest własnością PKO BP i masz od cholery bankomatów dzięki temu, ale nie wiem, jakie są opłaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Faktycznie źle szukałem. Przeczytałem tamte topici i posty w tym i doszedłem do wniosku ze chyba zaloze ekonto w mbanku. Konto będzie mi tylko potrzebne do allegro wiec mbank chyba bedzie najlepszy. Przy zakładaniu posta zapomniałem o jednej ważnej rzeczy, nie napisałem że jestem pełnoletni. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, zaczynam dokładne zapoznawanie się z regulaminem i w niedługim czasie zakładam konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja mam konto w mbanku i dostałem karte visa i moge w tej chwili płacić nia prawie wszędzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Podbnie jak Niemiec Multi. Poza tym MultiBAnk i mBank to praktycznie jedno i to samo - właścicielem, bankiem matką jest łódzki BRE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Podbnie jak Niemiec Multi. Poza tym MultiBAnk i mBank to praktycznie jedno i to samo - właścicielem, bankiem matką jest łódzki BRE ma ta zalete w porownaniu do "m", ze ma oddzialy i nie placi sie za wplaty gotowkowe na wlasne konto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...