bearq Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Witam ;) Zamierzam zakupić sobie komputer min. do gier. Problem jest w tym że kilka razy w roku komputer będzie pracował na 4 telewizorach na których mam zamiar wyświetlać zupełnie inny obraz niezależny od siebie stąd potrzebuję kompa z 4 kartami graficznymi. Przechodząc do konkretów możecie mi powiedzieć że za około 4k da się coś takiego złożyć i czy to w ogóle zda egzamin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banqq Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Ale po co Ci 4 karty graficzne ? Nawet jedna karta jest w stanie obsłużyć 4 monitory. Liteon iHAS122 SATA (black) Sapphire Radeon R9 290 TRI-X 4GB DDR5 512bit ( 957 /5000) Intel Core i5-4670K /3.4GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ AsRock Fatal1ty H87 Performance /intel H87, LGA1150/ Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Fractal Design Core 3000 USB 3.0 (b/z) Thermalright HR-02 Macho Black-White 4060 Teraz podaj jakie masz te telewizory aby zająć się przejściówkami pod GPU .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Jakie to dokładnie karty będą . Wydajne konstrukcje potrzebujące PCI-E 16x/8x czy proste karty które od biedy mogą działać w portach PCI-E 4x/1x ? Choć jak zmusić do pracy jednocześnie integrę i normalną kartę to byś potrzebował płyty tylko z 3x PCI-E . Na S1150 nie ma płyt które by miały 4xPCI-E 16x fizycznie , są płyty które mają 3xPCI-E 16x i np. porty PCI-E 1x np. MSI Z87-G45 Gaming . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bearq Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Potrzebne mi są 4 karty bo chciałem na każdym z TV puszczać niezależny obraz (np filmy). Standardowo karta graficzna ma tylko jedno wyjście HDMI co automatycznie ogranicza mnie do podłączenia jednego TV lub dwóch trzech (poprzez rozdzielacz) ale w tym wypadku ten sam obraz będzie na 2, 3 TV a mi zależy aby na każdym z TV był odzielny obraz. Co do TV to w tej chwili nie mam możliwości podania ich modeli ale są to 4 Samsungi 50'calowe. Jeśli chodzi dalej o karty to właśnie myślałem o takiej która pociągnie nowe tytuły a jednocześnie będzie zapas przy ewentualnym wyświetlaniu obrazu na 4 TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Poczytaj trochę o tym, jak to się realizuje. Nie potrzebujesz 4 kart, wystarczy że karta ma 4 wyjścia. Kupujesz przejściówki ->HDMI i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banqq Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Nie wiem za bardzo jak chcesz rozwiązać kwestię dźwięku przy oglądaniu 4 różnych filmów na 4 ekranach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bearq Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) Film to był przykład ;) Nie będzie dzwięku :P Co do tych kart to wiem że standardowo jednak karty mają 4 wyjsćia, odpowiednie przejściówki wyklarują mi 4 złącza HDMI ale jak wygląda sprawa softwarowa? (Wysyłanie sygnału na poszczególne wyjśćie) Może jakieś hasła gdzie mógłbym o tym poczytać? Edytowane 22 Marca 2014 przez bearq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Hmm, VLC pozwala na wybranie ktore urzadzenie bedzie otrzymywalo dzwiek, moze przy pomocy tego sie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bearq Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 No właśnie tutaj mam problem, bo nie wiem jak wygląda dzielenie sygnału na poszczególne wyjścia tym bardziej nigdzie się nie mogę doszukać o tym informacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Zawsze mozna pojechac na maxa po bandzie, kupic 4x http://allegro.pl/karta-dzwiekowa-muzyczna-na-usb-5-1-hurt-f-vat-i4030630214.html i potem kombinowac zeby z minijacka tv bral dzwiek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Nie wiem za bardzo jak chcesz rozwiązać kwestię dźwięku przy oglądaniu 4 różnych filmów na 4 ekranach. Karta graficzna ma na sobie kartę dźwiękową - poprzez HDMI da się puścić 4 różne ścieżki dźwiękowe. Jak na moje oko, żeby oglądać 4 różne filmy na 4 różnych telewizorach z dźwiękiem, to tak, najlepiej kupić 4 tanie karty graficzne z HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bearq Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Panowie ale mi dzwięk nie jest potrzebny, puszczanie filmów było tylko przykładem, telewizory będą wykorzystywane do innego celu niż puszczanie filmów. Orientuje się ktoś jak wygląda kierowanie sygnału na dane wyjśćie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Możesz utworzyć pulpit rozszerzony na 4 ekrany i na każdym umieścić okno z filmem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Panowie ale mi dzwięk nie jest potrzebny, puszczanie filmów było tylko przykładem, telewizory będą wykorzystywane do innego celu niż puszczanie filmów. Orientuje się ktoś jak wygląda kierowanie sygnału na dane wyjśćie? To zacznij pisać jak człowiek, o co konkretnie Ci chodzi, bo takim gdybaniem możesz wiele namieszać. Kierowanie sygnału na dane wyjście ? Wszystko masz w sterownikach, a najlepiej tak jak Dammeron powiedział - rozszerzony pulpit i na każdy wrzucasz okno, które Cię interesuje. Do tego wystarczy Ci jedna karta graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Troche odkopie, ale pomyslalem, ze moze komus sie przyda ta informacja: http://www.jetwaycomputer.com/NF83.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...