marthunder Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) Cześć wszystkim. :) Potrzebuję nowego sprzętu. Wymagam przekątnej ekranu przynajmniej 15", wygody obsługi ( szybkość działania, ergonomia ). Laptop będzie wykorzystywany głównie do przeglądania internetu, oglądania filmów ( grania nie przewiduję, bo od tego mam inny sprzęt, a i za taką cenę ciężko jest oczekiwać sprzętu, który by na to pozwolił ). Laptop będzie niezwykle rzadko przewożony jeśli już więc nie przeszkadza mi ewentualna wysoka masa. Nie potrzebuję systemu operacyjnego, bo ten mogę mieć spokojnie za darmo jako student. Przeglądałem allegro i w oczy rzuciło mi się kilka sztuk. Może możecie mi jakoś pomóc w wyborze ( ewentualne nowe propozycje też mile widziane ) któregoś z nich? Wszelakie uwagi pożądane. http://allegro.pl/laptop-lenovo-g700-2x2-4ghz-4gb-1tb-hd4000-usb3-0-i4076796699.html http://allegro.pl/wyprzedaz-laptop-toshiba-c50-a-4x2-0-ghz-4gb-750gb-i4070425079.html http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron-3521-3521i3nbdnos-i3-4gb-i4067189646.html http://allegro.pl/biala-toshiba-c55-core-2x-2-4ghz-4gb-750gb-okazja-i4078020788.html Co byście wybrali? Czekam na opinie. Pozdrawiam wszystkich. :) Edytowane 22 Marca 2014 przez marthunder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_luk Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) Dość kiepskie propozycje jak na ten budżet. Możesz dostać już o wiele wydajniejszy sprzęt z procesorem i3 z mojej strony Lenovo g510 z i3 haswella i zintegrowaną grafiką intel HD graphic 4600 na poziomie wydajności gt710/720. Ewentualnie nieco ponad budżet z matową matrycą jest LEnovo b5400 Edytowane 22 Marca 2014 przez Lucky_luk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marthunder Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Dzięki za odpowiedź. :) Rzeczywiście i3 kusi i ta grafa też spoko jak na tę cenę... Na początku zaskoczyło mnie to, że ten z matową matrycą ma mniejszą pojemność dysku, ale po chwili zauważyłem, że ma za to 8Gb szybszej pamięci. To plus. Chyba warto go kupić jak tak na niego teraz patrzę. Minus za stylistykę, ale to w sumie bez znaczenia przy tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Express cache to nie jest nic świetnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marthunder Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Możesz to rozwinąć? Lepszy byłby zwykły dysk 1000Gb jak w tym modelu z błyszczącą matrycą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Nie ma znaczenia, który dysk wybierzesz. Chodzi o to, że Express cache niewiele przyspieszy pracę dysku. Zależy od tego ile miejsca potrzebujesz, 500GB powinno być wystarczające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marthunder Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Więc to raczej dla picu... Okej. To, że będę miał 500Gb zamiast 1000 nie będzie dla mnie jakimś problemem. To i tak sporo. Dziękuję za informację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkmedia_pl Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Nie ma problemu,w końcu od tego właśnie jest forum::) Daj znac na co ostatecznie się decydujesz oraz jak się sprawuje,będzimey czekac na Twoją odpowiedź. Ten Lenovo wydaje się być ciekawym rozwiązaniem i na pewno sprosta Twoim wymaganiom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...