Krzysiu1983 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2014 Mam mały problem - otrzymałem w spadku głośniki 5.1 - lekki staroć ale jary. Podpiąłem pod płytę główną MSI Z87 G43 - z Realtek HD Audio. Jak testuję głośniki wszystkie grają - tzn każdy jest rozpoznawany. W BF4 też wszystkie grają - niestety nie wiem jak włączyć 5.1 dla plików muzycznych. Teoretycznie powinno zagrać jak włączę opcję "wypełnienie głośnika" - ale gra stereo + subwofer. Pliki DTS DD też odpala mi w 2.1 - probowałem na foobar2000, winamp itp. Cały czas ten sam efekt - stereo. Pytanie brzmi - czy Realtek plus jakiś odtwarzać uruchomi pliki DTS (chociaż cały czas widzi je jako wav.) w 5.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2014 Sprawdź VLC i podczas odtwarzania przełącz ściężkę na 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...