Skocz do zawartości
DarkSoul88

Zotac GTX 780 i problem ciągłym wyłączeniem się sterownika

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe co zrobisz jak karta wróci jako sprawna. Dla świętego spokoju przed wysłałeniem czegokolwiek wypada sie upewnić czy to wina karty. Sposoby są dwa.  Jeden pewny czyli karta na zupełnie innym kompie i drugi to obniżenie taktowań. Te karty są fabrycznie podkręcane. Wierze że są sprawdzane pod tym względem, ale różnie to bywa. Z mojej strony EOT, bo jak widać podbicie napięcia też Cie nie interesuje, a jednej osobie pomogło tyle że objawy nieco inne.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nic, w takim razie zaraz sie z tym pobawie, nie chcialem tej karty ruszac bo o ile na procka mam dobre chlodzenie i sie nie boje go ruszac, ale karty ruszac zwyczajnie nie chcialem, skoro jednak sie upierasz:)

Ok Panowie, Zgodnie z waszymi zaleceniami, podnioslem napięcie na max, samo zrobienie tego nie dalo nic, Jak obnizylem taktowanie pamieci i gpu o 100mhz, juz pare minut wszystko dziala bez zarzutu. Czyli mam rozumieć że karta jest zwyczajnie uszkodzona? Wybaczcie jeszcze raz kłopot ale cholera boje sie troche ruszac rzecz za 2k, tym bardziej krecic czy cos:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zadnego kompa na sprawdzenie innego nie mam. Far Cry 3 chodzi teraz juz dobre 15 min gdzie normalnie gasil sie po minucie. Ale dobrze ze teraz przynajmniej jestem pewien że to wina karty:) Dzieki jeszcze raz serdecznie za pomoc:) Wszystkim, nawet moderatorowi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi