KissOfDeath Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, poraz pierwszy :)Chciałbym Was prosić o doradztwo i wsparcie dla mojego czasochłonnego "projektu".O to i on: http://www.morele.net/inventory/info/mcHxgW/ Główna kwestia: Nie jestem pewny co do 4770k, bo z początku byłem pewny co do 4670k - kusi mnie jedynie te 8 wątków które w przyszłości mogą być zbawienne. Wybrałem dość tanią płytę główną, z początku miał być to maximus VI hero ale doszedłem do wniosku że nie warto - przyznam że wygląd mobasa ma dla mnie znaczenie. Zestaw ma malutki dysk SSD - choć z początku nie miałem zamiaru inwestować w tą technologię, jednakże dużo ludzi mnie do tego namawiało - HDD zakupię w późniejszym czasie. Pamięci również jest nie za wiele, jedna kostka - ją również dokupię przy następnej wypłacie. PC kupuję baaardzo na wyrost, z początku będę musiał przerobić trochę nie najświeższych tytułów, przy czym dota2 to dla mnie szachy na miarę XXI wieku, które uwielbiam. <nerd> Obudowa miała być tam z początku Aerocool Xpredator X3 - ale wyczytałem że ma badziewne blachy. Zresztą Cosmos to kosmos :) W zestawie brakuje chłodzenie - Z początku mam zamiar potrzymać procka na boxie. -W późniejszym czasie chcę go zwodować, ale to odrębny temat - w skrócie myśle o chłodnicy 280 na poddasze od EK. Więcej grzechów nie pamiętam.Pozdrawiam P.S. Kiedy prorokuję się 870 ? :D Zakup planuję dokonać 10.04 w czarniejszej wersji do 10.05 Edytowane 26 Marca 2014 przez KissOfDeath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Jeśli zwracasz uwagę na design komputera to weź pod uwagę zakup karty Asusa z backplate: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-780-3gb-ddr5-384-bit-hdmi-dp-dvi-box-gtx780-dc2oc-3gd5-598189/ No chyba, że masz zamiar wodować również i kartę - wtedy na pewno zainteresujesz się zakupem bloku + osobnego wydatku na backplate od EVGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KissOfDeath Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Z wodowaniem karty na razie się wstrzymam, zresztą może być problem ze znalezieniem bloku do evgi, bo jest zdaje się ale tylko do Classfieda. Edytowane 26 Marca 2014 przez KissOfDeath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KissOfDeath Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Ktoś pomoże ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Tak, tu znajdziesz odpowiedź kiedy. MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KissOfDeath Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Temat do usunięcia, dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...