Skocz do zawartości
zaodrze244

panel sterujący - JAKI?

Rekomendowane odpowiedzi

Doradźcie mi proszę jaki panel sterujący wentylatorami posiadałby takie funkcje jak:

1. potrafiłby włączać i wyłączać wentylatory przy zadanej temperaturze odczytanej z czujnika  - kiedyś miałem takie doctor doc 5+ czy jakoś tak się nazywał ale się spierdzielił. 

chodzi mi oto żeby podczas siedzenia np w necie wentylacja budy jest mi kompletnie nie potrzebna i chciałbym żeby załączała się tylko w wtedy gdy gram. nie chce mi się ręcznie sterować wentylami chciałbym żeby działo się to automatycznie. wentylatorów którymi chciałbym tak sterować mam 4 różne niestety. 

2. chciałbym mieć możliwość ustawienia ich maksymalnych obrotów gdy się włączają, np max na 80%

2. czy np panel aquaero 5 lt usb mógłby mi coś takie ogarnąć?

3. zaglądałem na lamptrona cw611 ale nie jest dostępny jest droższy od aquaero 5lt oraz nie mam pewności czy potrafiłby sterować wentylami od zera, również nie miałem nigdy styczności z aquaero i nie wiem czy też tak ten kontroler potrafi.

wyjaśnienie: wentylacja jako taka gdy siedzę na necie nie jest mi potrzebna ponieważ komputer mój nie służy mi do pracy 24/7 tylko użytkowany jest góra 2-3h dziennie - trochę neta i trochę grania.

edit.

przegłądałem panele i zastanowił mnie Lamptron FC touch. nie wiem tylko czy potrafiłby startować od zera ale chyba tak. z tym że on po przekroczeniu zdanej temperatury wkręca wentyle na 100% ale to jest do obejścia jeżeli na każdym wentylu wezmę i założę coś takiego:

Dołączona grafika

a wala mi się tego kilka sztuk po szafie. 

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi