Skocz do zawartości
Reaxtic

Laptop 3,7-3,8k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zapytać czy polecacie tego oto laptopa, ponieważ chciałbym go kupić, laptop ma służyć głównie do gier + codziennie do szkoły po 8-9 godzin włączony i podłączony do gniazda.

http://mobilq.pl/laptopy/1433-lenovo-ideapad-y510p-59-407449.html# 

zauważyłem że ma kieszeń ultrabay więc mógłbym wyjąć kartę graficzną i np siedzieć na jednej w szkole ? Potrzebuje go na 3 lata jeszcze bo tyle potrwa moja nauka w tymże technikum ... xD

Jeśli nie polecacie to jaki polecacie do 3,7-3,8k

Wymagania to:

-koniecznie matryca 15,6 FHD

-dobry procesor tylko i wyłącznie i7, i5 mnie za bardzo nie interesuje. (tj 2 rdzenie)

-karta graficzna najlepiej to jakaś dobra lub sli ale wątpię żeby było coś w tej cenie :/

-Dysk hmm tutaj najlepiej bez dysku xD lecz producenci nie dają takiej możliwości chyba że w clevo ... ale to już za droga zabawka :) w każdym razie dysk jak najsłabszy :) mam dysk SSD  i HDD więc nie potrzeba :)

- dobry dźwięk

-klawiatura podświetlana, lubię pisać notatki po ciemku...

-bdb wydajność jak za cenę

-wygląd (musi jakoś wyglądać żeby nauczyciele nie mogli oderwać wzroku :) )

- i oczywiście cisza :)

-bateria się nie liczy bo będzie podłączony do gniazda( nie pytajcie o peceta ponieważ chce przenosić go z domu do szkoły i tak w kółko :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie bedze to najwydajniejszy sprzęt, SLI jest na poziomie wydajnosci o około 1x% większym od gtx770, nie mniej jednak będą wystepowały wysokie temp. pracy, może dochodzić to throlingu, oraz gry różnie obsługuja ta technologie.

Alternatywą moga być laptoty z gtx, jednak ich wydajnośc jest znacznei niższa niz SLI.

Z gtx w tym budżecie są Asus g56JR lub MSI GE60

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee to nie kupuje xDD bo jakbym miał zacząć  używać podkładki to by mnie szlak trafił :) Zwłaszcza z tym kurzem co jest wpychany do laptopa ... Słyszałem że ma podobno wyjść y50 z 860M może wtedy zobaczę na razie się nie śpieszy jeszcze na leciwym samsungu sobie jadę ... xD Myślałem że ten lenovo y510p jak ma SLI to też dobre chłodzenie a tu chyba sobie firma jaja robi jak tego sli nawet się nie wykorzysta jak procesor zjedzie do 800 MHz... tak jak piszą na forum notebookcheck... Dzięki za pomoc :)

Edytowane przez Reaxtic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus podany przez kolegę wyżej ma dosyć dobre chłodzenie, natomiast w MSI jest łatwy dostęp do podzespołów więc wystarczy przesmarować co jakiś czas pastą termoprzewodzącą. No a co do Lenovo to rzeczywiście temperatury są bardzo wysokie, ale wydajność bardzo dobra. Coś kosztem czegoś ;P Mimo wszystko, laptop do grania = obowiązkowa podkładka chłodząca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi