Arburg Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Witajcie. Zaczne może od tego że jeśli chodzi o komputery stacjonarne to u mnie w rodzinie zmienia je się średnio co.... 7-10lat xD Jestem więc zwolennikiem (chcąc - nie chcąc) starszych gier jak: Gothic II, Call of Duty 2 MP, Heroes III itd. :P Wiem wiem, niektórzy z Was pomyślą że pochodzę z epoki kamienia łupanego czytając ten wątek. No cóż... W poniedziałek wypłata którą postanowiłem przeznaczyć w większym stopniu na nową skrzynie- a co! :) Jeśli chodzi o system operacyjny to od zawsze bazuje na XP(sp3) -no dokładnie na MX(malcoLm). Na "nowym" PC chciałbym w końcu zagrać w Gothic 3, GTA 4, COD 3-4. Tak już mam że z nowościami mi się nie śpieszy, bo wiem że prędzej czy później zagram. Pomimo wszystkich wyżej wypisanych pozycji na 1 miejscu pogrywam w World of Warcraft i płynne działanie tej gry na dobrych detalach jest dla mnie PRIO. Części jakie mam i chcę przełożyć ze starego kompa: Zasilacz-Procomp atx ky-400W (5A) 2x40GB Seagete 1x80GB Maxtor Potrzebuję Płyty głównej, Procka(bardziej oscyluje przy AMD), pamięci(2-3GB), i Karty graficznej(z doświadczenia wiem że Radeon lepiej śmiga przy grach takich jak WoW)myśle 512 wystarczy w zupełności. W grę wchodzą jak najbardziej części używane! Jedynie Pamięć Ram wolałbym całkiem nówkę... Czy jesteście w stanie doradzić? z góry dziękuję! Arburg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) GTA 4 wymaga nieco lepszego kompa. Proponuję sprzedać to i kupić coś takiego: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_marzec_2014?page=0,4 Jak dysponujesz mniejszą kwotą to coś używanego na AM3 i Phenom II X4 + NOWY ZASILACZ A TEN DO KOSZA. Edytowane 30 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Phenomek II x4 do wowa to tylko z karta nvidii. Z radeonem brakuje wydajności jednego rdzenia, na LFR i wieloosonowych flexach będzie niski fps. No ale zawsze to 4 rdzenie i w takich tytułach jak gta4 lepiej sobie poradzi Wysłane z mojego iPod touch przez Tapatalk Edytowane 30 Marca 2014 przez kapi89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arburg Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Dziękuje serdecznie za odpowiedzi. Zakupie Phenom II x4 tylko mam pytanie-jaka płyta główna do niego(za małą $$$)żeby wykorzystywała potencjał procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Najlepiej wyjdziesz na tym jak zakupisz polecany zestaw za 1300. Możesz odpuścić DVD i dysk to będzie 1000. Jak chcesz dać więcej za procka i płytę to dołóż lepiej do i3-4130, mocniejszy od phenoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Phenomek II x4 do wowa to tylko z karta nvidii. Z radeonem brakuje wydajności jednego rdzenia, na LFR i wieloosonowych flexach będzie niski fps. No ale zawsze to 4 rdzenie i w takich tytułach jak gta4 lepiej sobie poradzi A gdzie tego Phenokma II X4 dostaniesz w sensownej cenie, o ile w ogóle dostaniesz? OFC poza Allegro. Dostępność Phenom II w sklepach http://cenowarka.pl/?fs=phenom+II+x4&in= (bliska zeru) Tutaj test procesorów w GTA IV: http://www.purepc.pl/procesory/test_intel_celeron_g1820_haswell_najtanszy_procesor_lga_1150?page=0,7 Edytowane 31 Marca 2014 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor tematu napisał, że w grę wchodzą części używane ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 I tak nie ma sensu kupować phenoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arburg Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Kurcze. To jak w końcu?Myślałem wydać na Skrzynkę MAX 600-800zł GTA IV nie jest dla mnie pryiorytetem! Kupie Ps3 jak potanieją i będę miał GTA, GT5 itd... Koledzy chcę grać płynnie z efektami graficznymi w World of Warcraft i odpalić i przejść Ghotic 3. Części jak najbardziej używane wchodzą w gre, powiem więcej, nawet byłoby to dla mnie lepszym rozwiązaniem. Nie chce napędów DVD, Dysku twardego, czy wypasionej karty muzycznej. Chcę Procek który pociągnie filmy HD na YT, 3-4GB Ram'u, i fajną kartę graficzną w sam raz dla gracza odpalającego wyłącznie stare pozycje. Widzę że mimo upływu tylu lat ceny są w ciąż stałe?! A ja myślalem ze do 5stów kupie procka+płyte, grafike i ram (UŻYWKI) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arburg Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Słuchajcie. Znajomy ma:-Płyte główna MSI 865PE Neo2-P-Procesor P4 3,2Ghz -Karte graficznąATI Sapphire HD 3650 -2GB Ramu Chce za to szarpnąc 200zł opłaca się? Bo widzialem na aukcjach ze sama karta graf chodzi po 130-150, płyta ok 80,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) pewnie że się nie opłaca ;p te części są sprzed dobrych ~8 lat ;p możliwe że sprzedałbyś je kilka dyszek drożej na allegro (acz wątpie czy się znajdzie chętny, nikt za tyle 3650 nie kupi jak są o połowę tańsze i 4x wydajniejsze karty), ale sensownego użytku z tego nie będzie ;) (a już na pewno nie zagrasz w żadną ze wspomnianych gier). Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez Chemik16 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Po 10 latach uzytkowania chcesz wymienic jednego trupa na drugiego? Przeciez ta platforma ma dobre 10 lat. Jesli myslisz o gta4 czy wowie to nie dziaduj tylko kup normalny komputer. Nowy Pentium g kosztuje tyle co uzywany proc, mozesz na allegro poszukac uzywek, do tego mobo na h81 tez uzywka, 4gb ram i karte pokroju 7750/7770. Zasilacz obowiazkowo do zmiany, dyski pewnie stare ata wiec rowniez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...