Torcik Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Witam, od niedawna mam coraz więcej problemów z pc. 1 Przy otwieraniu programów, folderów etc. komputer potrafi zwlekać z akcją i czasami nawet po minucie czy dwóch potrafi dopiero wywalić okno z potwierdzeniem otwarcia jako administrator. 2 Ostatnio po przejściu polowy kampanii w gta iv gra zaczęła niemożliwie mulić, wręcz klatkować [zużycie RAM-u skacze do 100%-3GB!], co nie dzieje się w przypadku innych, nawet bardziej wymagających gier, gdzie jadę na wysokiej grafice. 3ci problem jest nietypowy, ściągnąłem dość starą grę-sieciówkę. Po dosłownie 5-20min gry ekran freezuje, słychać dziwny charakterystyczny hałas i muszę resetować pcta. Pisałem na forum owej gry i odpisali, że może to być wina przegrzania karty graficznej. Nie wiem do końca jak to zdiagnozować, nie wiem również czy ma to jakiś związek z #64 bitowym systemem, który posiadam od kilku misięcy[XP 32->7 Pro 64]? Zauważyłem też dziwne skoki zużycia RAM-u przy naprawdę banalnych akcjach z którymi nawet xp dawał sobie radę. Proszę o szybką pomoc, bo problem jest przytłaczający i uciążliwy. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam Was. Torcik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torcik Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Jest mi w stanie ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Sprawdź jakie masz tam procesy uruchomione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 http://adwcleaner.pl/ zacznij od tego może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torcik Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) http://adwcleaner.pl/ zacznij od tego może Dzięki, że mi o nim przypomniałeś, miałem go już na pc'cie :). Usunąłem jakiś syf z rejestru i kilka folderów, 2 gta iv się zoptymalizowało, ale wciąż żre dużo ramu[2,57/3GB], 1 pc podejmuje nieco szybciej akcje, ale wciąż za wolno jak na formatowanego w środku grudnia pc. 3 Co do sieciówki, ekran nadal freezuje, wiec niech ktoś mi teraz pomoże w sprawie[prawdopodobnie] przegrzania grafiki czy procka. *Dodam, że mam też problem z wiatrakiem od zasilacza. Jak pecet jest nienagrzany to wiatrak powoli się kręci i strasznie hałasuje. Muszę go lekko puknąć od tyłu w obudowę, wtedy tak jakby wraca na właściwe miejsce. Z góry dzięki i pozdrawiam, Torcik. Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Torcik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torcik Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Pomoże ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Win 7 + GTAIV na 3 giga ramu? Ja bym się dziwił, gdyby to NIE klatkowało. Swego czasu grałem w to na E8200 + 4G + 4850, i w miarę płynnie było tylko na minimalnych. Otwieranie dużych plików >1GB przy odpalonym antywirusie może chwilę potrwać, to normalne. Co zaś do wiatraka, to proste. Przedmuchałbym całego kompa sprężonym powietrzem, jak nie pomoże, wymienić na nowy. Też miałem kiedyś taki zasilacz, który naprawiałem młotkiem :) ale nie na wiele to pomaga, poza doraźną pomocą na 30-40 minut gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Pomoże ktoś? sprawdź dysk np HDTune. Tak swoją drogą nie prościej zrobić format? Ciężko powiedzieć ale może po prostu coś w plikach się pokrzaczyło Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...