ma1y Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Może coś zaproponujecie jako chłodzenie wydaje ale najmniejsze jakie się da... Mam budę: Obudowa BitFenix Prodigy M więc nie za duża. CPU - i4670k MB - Asus Z87 gryphon (więc malutka) GPU - HD4600 Ram - niski, 2 kości Wiatrak CPU - Raijintek EreBoss Chłodzenie jest bardzo dobre ALE zajmuje całość. Da radę coś tak wydajnego ale o +- połowę mniejsze? be quiet! Dark Rock Advanced http://www.agito.pl/be-quiet-dark-rock-advanced-bk014-82-684299.html ciut mniejsze. mam zamiar podkręcać kiedyś więc... A nie lubie wysokich numerków przed literką C... dzięki. edit: Znalazłem jeszcze Noctua NH-U14S ale cena +90zł i cemperatury plus od 2 do 7C. Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Chyba znalazłem... Alpenfohn Himalaya 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zamieniasz gabaryt Erebossa na wysokie RPM przy Himalaya. W czym ten pierwszy Ci przeszkadzał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zamieniasz gabaryt Erebossa na wysokie RPM przy Himalaya. W czym ten pierwszy Ci przeszkadzał?Nie mogę ręki do środka wsadzić, słaba cyrkulacja. Ogólnie za duży do budy. Wysokość ok. Himalaya głośna? Czytałem zagraniczne testy i nie wylapalem tego... Noctua 14s fajna Ale cena zabija... Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) http://www.vortez.net/articles_pages/alpenfoehn_himalaya_cpu_cooler_review,14.html Pros:+Good performance at stock CPU speed+Aesthetics+Packaging+Ease of installation+Bundled fan with PWM functionality+Low Noise+Support for Intel and AMD sockets (including free upgrade to LGA2011 mounting kit)+Memory compatibilityCons:-Lacking performance with overclocked CPU-164mm height might not fit popular small mid-tower cases-Efficiency-Loses to competition-fan wire clips-Price No i ten: http://www.agito.pl/scythe-grand-kama-cross-2-sckc-3000-82-889388.html Ale to zamienił stryjek siekierkę na kijek... No i prawie niedostepny. Prolimatech Armageddon. Drogi, bo bez wiatraków w standardzie. Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jestem na mobilu więc nie sprawdzę linka. Pewnym jest to że Ereboss będzie mieć niższą temp niż Himalaya przy takich samych wentylatorach. Patelnia E975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 OK, dzięki. Tak wychodzi z tego testu. Ogólnie patzrąc na to bym wyszedł na tym dobrze to mam do wyboru: - Prolimatech Armageddon - Alpenfohn Himalaya 2 - Noctua NH-U14S tylko chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Powiem tak - sam mam dziadka - TRUE BLACK z dwoma AF120. Dla sportu mogę puścić Ci test IETU 30min jak wygląda przy wentylacji na 5V i Corsairach na min. TRUE z mocowaniem chodzi na All za ~159pln Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ale już nówki nie wyrwę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Sam kupiłem używaną za śmieszną cenę ( po szlifie - nienajgorszym z resztą ). Przepłacanie dla samego zapachu świeżości radiatora jest lekko chybionym pomysłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Sam kupiłem używaną za śmieszną cenę ( po szlifie - nienajgorszym z resztą ). Przepłacanie dla samego zapachu świeżości radiatora jest lekko chybionym pomysłem. Rozumiem, zgadzam się. Wiele rzeczy używanych jestem w stanie kupić. Staram sie jednak stawiać na odbiór osobisty. Ksiązkę kupię używaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...