Storfugl Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Otóż zbierałem pieniadze na nowy pecet ale niestety stary w czasie zbierania juz calkiem padł dlatego wpadłem na pomysł kupienia tego http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_polecane_zestawy_komputerowe_na_kwiecien_2014?page=0,9 tylko że bez karty graficznej. Otóż z tego co widzę procek ten ma zintegrowaną kartę która radzi sobie z takimi grami jak CS GO czy inne gry na source więc nie umarłbym z nudów podczas zbierania reszty pieniędzy na zwyczają kartę. Co myślicie o takim pomyśle? Dobre rozwiązanie czy może zapomniałem o jakiejś istotnej kwestii? Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Może być , HD4600 to całkiem wydajna karta jak na integrę . Procek też mocny , masz jakieś części do wykorzystania ze starego kompa - karta , HDD czy DVD-RW ? . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Może być , HD4600 to całkiem wydajna karta jak na integrę . Procek też mocny , masz jakieś części do wykorzystania ze starego kompa - karta , HDD czy DVD-RW ? . Właśnie niezbyt bo chciałbym go kiedyś spróbować postawić na nogi za jakieś grosze i mieć go na wszelki wypadek zatem chciałbym kupić wszystko nowe. Jeśli już schodzimy na temat składania w ogóle to mam pytanie - macie jakiś zaufany ranking tanich obudów? Bo nie chciałym przepłacić a nie jestem pewien czy ta lista na PurePC nie jest czasem troszkę sponsorowana :) Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Wspomniany przy tym zestawie SPC Gladius M40 jest dość dobrą budą i tanią , cena ~200 zł . Dobre są też Brutus M23 czy starszy Brutus 410 albo Zalmany T3/T4 za 120-150 zł . Chyba że szukasz czegoś poniżej 100 zł to Zalman T1/T2 czy coś od Tacensa . Zalmany Tx to budy mATX . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj80 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zalman Z3 za 135 zł albo wersja plus za 20 zł więcej. Obie te obudowy cieszą się uznaniem wśród użytkowników i raczej nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. P.s. Co do tego zestawu co podałeś to procka bym zmienił na 4570 - tylko 50 zł droższy a w trybie turbo ma 300 mhz więcej. Oraz dołożył 20 zł i wziął dysk 1TB 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) P.s. Co do tego zestawu co podałeś to procka bym zmienił na 4570 - tylko 50 zł droższy a w trybie turbo ma 300 mhz więcej. Oraz dołożył 20 zł i wziął dysk 1TB Co do dysku to rozumiem ale jeśli chodzi o procka to czy będzie to zauważalny przyrost wydajność w bardziej wymagających grach? EDIT: Jak wygląda użycie takiej integry? Kumpel mówi że żeby korzystać z tej integry muszę mieć coś tam w płycie głównej... Jak to wygląda? Czym do czego się podłącza ? Nigdy nie miałem karty zintegrowanej z prockiem wiec nie wiem jak to działa. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Musisz mieć płytę z takim wyjściem wideo jak wejście w monitorze. Nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzięki Klaus. A jak z tą wyższością 4570 na 4440 jest? Czy to turbo włączy się gdy na przykład zrobi się większa rozwałka podczas grania w Battlefielda czy Total War-a ? Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Tak, włączy się. Możesz nawet mnożnik turbo wpisać w biosie i wtedy to będzie częstotliwość procesora. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Wielkie dzięki za odpowiedzi , jeszcze tylko jedno pytanie, mianowicie czy zasilacz w tym zestawie może sobie nie poradzić z jakimiś kartami? Nie będę miał problemu gdy wrzucę jakąś R9 czy GTX 660/760 czy 770 z TwinFrozR i tego typu rzeczami? Słowem - czy to 450W w tym "korsarzu” wystarczy? EDIT OK jak widać po stronie purepc-da radę Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Dobra wysyłam link do rzucenia okiem -czy wszystko tu jest OK? Moge zamawiać? http://www.morele.net/inventory/info/cyURtb/ Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj80 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Niepokoi mnie ten RAM, nie ma nigdzie informacji jakie jest napięcie. Tymczasem do Haswell zalecane jest 1,5V. Osobiście dla świętego spokoju dołożyłbym do http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-9-9-9-24-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/. A jak chcesz zaoszczędzić to w Electro kupisz je za ok. 247 zł z wysyłką gratis. Ja właśnie tak zrobiłem mimo, że resztę podzespołów brałem też w Morele. No i ten zasilacz - nie należy do najcichszych, chyba że to nie problem to ok. Chociaż jeśli planujesz zakupić w przyszłości GTX 770 to wziąłbym coś o mocy 500-550W żeby mieć większy zapas bo konfiguracja w stresie może wziąć 300-350W. Bardzo dobrym wyborem będzie Cooler Master G550M lub XFX pro series. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Tylko że troszkę już wyszedłem za bardzo za budżet. Ten RAM ma 1,65 hmmn redakcja purepc go tam wrzuciła więc... co może być nie tak? :sad: No i znalazłem jeszcze coś takiego http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1698560/65v-ram-haswell.html Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj80 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jak widać zdania są podzielone, osobiście dla świętego spokoju nie pchałbym się w 1,65V, tym bardziej, że różnica wynosi parę złotych, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Nie ma roznicy. Sporo osob uzywa pamieci 2133/2400 mhz z 1.65v i nic sie nie dzieje. Tez od dlugiego czasu mam 1866 1.6v i wszystko dziala bez problemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...