m0d3 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witam. Od bardzo dawna męczę się z laptopem. Nie wiem dlaczego ale gdy odpalę jakąś grę komputer się zawiesza, pojawia się czarny ekran a po chwili pojawiają się kolorowe plansze. Ostatnio próbowałem uruchomić banished. Komputer bez problemu działa kilka godzin z uruchomionym furmarkiem, temperatury osiągają 60-70st ale nic się nie dzieje. Komputer ostatnio został dokładnie przeczyszczony, pasty termoprzewodzące zostały wymienione. Specyfikacja: i5 m450@2.4GHz Geforce GT330M 2x4Gb Ram z kingstona - ostatnio wymieniany Windows 7 x64 Bardzo proszę o sugestię co może być przyczyną, tego że komputer bez problemu przechodzi testy obciążeniowe a na jakiejkolwiek grze się wysypuje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Przyczyną może być ten niedawno wymieniony ram. Ram może być uszkodzony lub wymagać konfiguracji. Sprawdź na starym ramie, jeśli go masz lub na pojedynczej kości nowego ramu (raz na jednej kości, raz na drugiej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0d3 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Na starych kościach ram było to samo, pamiętam jak się męczyłem grając w diablo 3 po premierze. Co prawda dało się pograć 30minut, ale restarty wyglądały tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...