aerial Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja u siebie dość lekko mam skręcony ze spodem, właśnie w obawie, żeby nie było dużych naprężeń. Wydaje się że to jest głównym powodem, za mocne dokręcenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ale jak skręcisz go za lekko, to nie będzie szczelny. U mnie tak było (stary rez EK), dopiero naprawdę mocne skręcenie zapobiegło wyciekom przez gwint. I nie ma problemów z wytrzymałością materiału, działa tak już 4 lata (co rok rozkręcany do czyszczenia itp.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KissOfDeath Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) A może sprawę początków mikropęknięć załagodziło by smarowanie gwintów jakimś smarem sylikonowym ?Nie dochodziło by do swoistego zapiekania gwintów i przy rozkręcaniu po roku czasu do czyszczenia, nie strzalałby w rękach ;) No a właśnie, przy załóżmy jakimś szklanym rezie czy jakim kolwiek innym gdzie nie mogę zintegrować pompki.. Jaką pompkę wybrać ?I tak jak ktoś pisał że wszystko zależne jest od obudowy, w sensie jak dobierać całe LC to będzie to na 96% Cosmos SE. Ktoś wspomniał o aquacompie, więc co sądzicie o takim połączeniu ? W sumie nie dużo drożej to wychodzi niż combo od EKPompa + Rez I od razu pytanie co do tej pompki. W jakim celu jest tam pinowe USB i FAN ? Tacho pewno mogę ( o ile znajdę taki kabel ) podłączyć pod wiatrak CPU, aby móc odczytać obroty wirówki (?) USB teraz wyczytałem że służy do kontroli zintegrowanej płytki sterującej.. Czyli jest jakiś soft do tego ??A FAN ?? Poprostu dodatkowy slot dla wentylatora ? Ciekawie to wygląda i w miarę przystępnie. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez KissOfDeath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 urządzenia aquacomputer można podłączyć do panelu sterującego aquaero (http://www.aquacomputer.de/aquaero-5.html) i do niego jest soft. Na tej pompie masz piny oznaczone jako aquabus, one do tego służą. Co do pozostałych podłączeń to nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KissOfDeath Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Polsal, no to lipa. To rozwiązanie odpada, generuje zbędne koszta a po drugie nie będę miał miejsca na panel sterujący. Najrozsądniej to chyba całe puścić na EK i po problemie... Zamawiacie z polskich stronek czy bardziej opłaca się to ściągnąć bezpośrednio ze strony EK ? Wesołych Świat forumowicze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 pytanie co chcesz osiągnąć? jak chcesz zasilać pompę, z czego chcesz nią sterować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KissOfDeath Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Pompa chce oczywiście z zasilacza napędzać, natomiast samo sterowanie jest mi obojętne.. Ale jeżeli miałbym już pompę która jest pod softa, a nie mogę z tego skorzystać to już bezsens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...