Makaraoni Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam. Tak jak w temacie: poszukuję laptopa, który będzie służył głównie do grania.Wymagania jakie mam co do laptopa to: dobry i ładnie działający wyświetlacz, dobre głośniki i dobrze umiejscowiony mikrofon (w obecnym, ledwo żywym laptopie mikrofon umieszczony jest jakieś 0,5 cm od klawisza CTRL, przez co podczas grania z teamspeakiem czy jakichkolwiek rozmów lewa ręka zawsze zasłania mikrofon i dodatkowo jeszcze słychać każde naciśnięcie klawisza i szumy ze środka obudowy). Oczywiście chciałbym też, żeby pociągnął nowe gry na wysokich detalach. Z góry dziękuję za wszelką udzieloną pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_luk Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 W nowe gry na wysokich detalach pograsz z Lenovo y510p SLI jest to najwydajniejszy sprzęt w tym budżecie, Jednak idze to w parze z sporymi temperaturami, także podkładka chłodząca wskazana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Polecam dołożyć do Acera V3 z i7 i GTX760, ewentualnie wziąć MSI GE60 z i5 i GTX765. Jestem zdania, że jedna, lepsza karta graficzna jest dużo lepszym wyborem jeśli chodzi o laptopy. Raz, że temperatury, dwa - wydajność zależy od tego jak Ci akurat zeskaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaraoni Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Z tych laptopów to akurat jedyny, który mi pasuje to Acer, bo zapomniałem napisać w tytule, że interesują mnie laptopy z ekranem 17-calowym. Macie jeszcze jakieś propozycje co do sprzętu z siedemnastką? :) Oczywiście zawsze mogę trochę dołożyć jeśli będzie to naprawdę warte tych pieniędzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 GE70 z GTX765 http://www.x-kom.pl/p/151786-notebook-laptop-17-3-msi-ge70-2oe-i7-4700mq-8gb-1000-dvd-rw-gtx765m.html?partnerid=100180188&sm12=MTg=&ts=1396905140&token=5796357dfc370ec0505ebb9149c8e078 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkmedia_pl Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Decydując sie na MSI musisz liczyć się ztym,z ejakość jego wykonania będzie na niższym poziomie niż Lenovo y510p,a tego do kwoty 3500zł znajdziesz w naprawdę mocnej konfiguracji więc uważam że warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caed Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Odradzam Lenovo y510p z układem SLI ze względu na chłodzenie. Ze swojej strony polecam Ci Acera V3. http://www.x-kom.pl/p/159828-notebook-laptop-17-3-acer-v3-772g-i5-4200m-8gb-1000-dvd-rw-win8-gtx760m.html Ten model wypada bardzo dobrze w stosunku do ceny. Masz tutaj GTX 760M oraz procesor i5. Procesor i7 nie jest koniecznością przy gamingowym lapku ponieważ niewiele gier obsługuje cztery rdzenie, tzn. że i7 nie zawsze podwyższy jakość rozrywki w grze. Plusem jest to, że V3 dobrze się sprawuje pod obciążeniami. Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Caed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socjokrates Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Tego MSI nie widziałem na żywca niestety. Ale ja też skłaniałbym się ku Acerowi V3. Widzialem go w dwóch fajnych konfigach. http://www.saturn.pl/krakow-galeria-bronowice/notebook-acer-aspire-v3-772g-54208g1,id-927742 http://www.saturn.pl/krakow-galeria-bronowice/notebook-acer-aspire-v3-772g-747a161,id-927744 Ten droższy ma przy okazji lepszą matrycę :D Ale no cóż... cena też powala :D W każdym razie tu masz normalne 17-calówki. Bo w lenivcu, przynajmniej w modelach które widziałem, są wmontowane 15", natomiast całość ma takie same gabaryty jak ta V3, tylko w okół matrycy masz taką grubą ramę wpakowaną. A co do i7, to faktycznie są trochę na wyrost do gier, chyba że słuchasz muzyki, grasz, i jeszcze w międzyczasie używasz jakichś komunikatorów np. żeby gadać z kumplami na raidach. Bo wtedy windows dobrze wykorzystuje wielowątkowość i powiedzmy, że gra wykorzystuje w pełni 4 wątki, a reszta idzie w tamte badziewia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Czy Ty się dobrze czujesz? Autor chce laptopa do 3500 a Ty mu serwujesz za 5k. We wszystkich postach przewalasz tego acera Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SferisPL Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zobacz na MSI GE70, bardzo wydajny sprzęt w tym przedziale cenowym, ewentualnie Lenovo IdeaPad Y510P 59-395032 i7-4700QM/15,6FHD/4GB/1TB+SSD8GB/GT755M/DVD/Win8 bez SLI, jednak MSI wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkmedia_pl Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Autor odrzucił Lenovo,więc pozostaje albo MSi GE70 albo Acer V3 który też jest moim zdaniem bardzo ciekawą propozcyją do gier i nie tylko. Ma wydajmy procesor oraz układ graficzny. Daj znać na który model ostatecznie się decydujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...