reiwein Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam, rozglądam się obecnie za dyskiem twardym. Ma służyć głównie jako rezerwa, backup, oraz jak w tytule, jako dysk zewnętrzny do przenoszenia go z danymi. Gabaryty nie są mi straszne. Liczy się dla mnie ogólna opłacalność przy małej problematyczności. Mój budżet to 450zł z min 2TB. Uwzględniam sklep z odbiorem osobistym w Krakowie. Nie orientuje się w tego typu dyskach, więc wstępnie wybrałem ten, który w złotówkach wypadał najkorzystniej. Obecnie jest to Seagate External Desktop Backup Plus 3TB USB 3.0 W moim przekonaniu ma wszystko, to powinien - duża pojemność, interfejs USB 3.0. Czy istnieje inna alternatywa dla niego? Czy jestem zmuszony coś do niego dokupić? Z góry dzięki za odpowiedzi i oświecenie mnie w niejasnych dla mnie sprawach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jak szukałem dla siebie dysku, to odradzano mi seagate. Sam wziąłem WD i mogę powiedzieć tyle, że działa :) Nic nie musisz dokupywać, w zestawie masz wszystko co potrzeba, czyli dysk, zasilacz i kabel usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reiwein Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Po napisaniu tematu sprawdziłem jeden z wątków w tym dziale i Seagate'y lubią być problematyczne. Widzę, iż w moim budżecie mieści się Western Digital My Book 3TB. Jestem po jednym WDku i obecnie mam podłączone w komputerze 2xWD RED. Rozpatrywałem jeszcze zakup dysku wewnętrznego, lecz zapomniałem iż mogę być "nie u siebie" i dobieranie się do wnętrza czyjegoś komputera może być niezasadne ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...