tiashei Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Wtam,Postanowiłem zainstalować dzisiaj ubuntu 12.04 LTS Przyjazny Puchacz. Wydzieliłem miejsce na drugim dysku (1TB HDD), na którym chciałem zainstalować system. Jednak podczas instalacji przy własnym tworzeniu wszystkich partycji instlator pokazał, że nie wie nawet ile miejsca zajęte jest na tym dysku. Program GParted widzi, że jest wydzielone miejsce, ale po za tym nic. Nie można nawet jako takiej partycji utworzyć z tego miejsca. Dodatkowo wywala, żeby ponownie przeskanować partycje, co jednak nic nie daje. Przy próbie instalowania innej wersji wyskakuje ten sam błąd.Podstawowym dyskiem, na którym stoi Windows jest Plextor M5M 128GB.Ktoś wie zrobić żeby można było zainstalować linuxa na wydzielonej części drugiego dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Pokaż jak wygląda podgląd partycji na dysku 1TB w GParted, oraz treść błędu jaka pojawia się podczas instalacji Ubuntu.Jaką wersję Windowsa posiadasz?? Tryb bootowania masz ustawiony na UEFI? Styl partycji masz GPT czy MBR? Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...