totto Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witam, mam do kupienia jednostkę z takimo oto podzespołami:I5 2500kHD 6450 od Gigabyte8gb ram 1333mhz ssd ocz 60 GBga-h61m-su2-b3Cena za to 1000zł.Komputer będzie służył do gier, głównie do BF3, na pewno zmiana GPU wchodzi w grę i zasilacza, tam siedzi jakiś Modecom 520W, no i takie jest moje pytanie, co kupić do tego zestawu?Nie mogę dojść jaka jest szyna w tej płycie PCI Express 1.0 czy 2.0?Gry nie muszą latać na full detalach, za monitor posłuży Samsung T24B301.Bardzo proszę o pomoc bo mam już mętlik w głowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Nie warto tego kupować. Ile masz łącznie pieniędzy? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKTUALNY STAN TO MOJ SPAM Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Tak jak wyżej nie warto brać ... wolał bym odłożyć se te 2,5tyś na kompa i złożyć nowego z igły :) np na morele :) Tam siedzi PCIE Expres 2.0 x16 Grafike możesz zmienić ale najpierw podaj bude jaką masz ( nie martw się grafike to możesz wsadzić nawet PCIE Express 3.0 x16 np taki gtx 760 / a nawet 770 tylko podaj bude musimy wiedzieć czy ona by tam weszła ... Czy ty masz dysk HD w ogóle ? jeśli tak to napisz jaki. A jeśli nie to ci dobiore jakiś bo na ssd to raczej system tylko tam będzie siedział a do gier HDD np WD calviar blue 500gb. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totto Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Łącznie nie więcej niż 1500zł.O bude się nie martwię bo wiem, że wejdzie.Czemu nie warto, za taką cenę? Po 18 będę wiedział czy facet odda za 800zł.Myślę, że GTX 660 do tego to nie głupi pomysł.HDD też jest z tego co wiem, jaki to ma dla mnie mniejsze znaczenie, SSD też kilka zł kosztuje a jest w zestawie.Edit:Po za tym mam do gościa 40 kilometrów, więc nie ma problemu żeby podjechać i rzucić okiem. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez totto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 2500k + h61 to beznadziejne połączenie. Zasilacz, karta do zmiany. SSD nie wiadomo jaki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totto Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Rozumiem, dam sobie spokój w takim razie. Dziękuję bardzo za odpowiedzi i za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Bzdury powiadacie panowie. i5-2500k + H61 to równie wydajny zestaw jak i5-4440 + H81, za to w tym pierwszym przypadku można w przyszłości zmienić płytę na Z77 i wycisnąć te 25% więcej z proca, a przy okazji wyszarpać usb 3.0 i sata 3. Zestaw nowych części - i5, 8GB ramu i płyta to w najtańszym wariancie ponad 1000zł, a tutaj za zmiejsze pieniądze dostajemy jeszcze SSD, HDD, grafikę, obudowę, zasilacz i pewnie DVD. Tak więc ja bym to zdecydowanie brał na twoim miejscu nawet za tego tysiaka, sprzedał grafikę i kupił Radeona 270. Z czasem zmień obudowę i zasilacz - ten może narazie zostać, przez 3 lata działał to i przez 3 miesiące podziała, ale lepiej nie kusić losu i zmienić na coś pewniejszego, jak Corsair VS 450W. Za 1500 nic ciekawego nie kupisz z nówek. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez humanoidal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 i5 2500k 500zł płyta na p67 200zł 8GB ~160zł Goodram C50 60GB 170zł razem ~1030 zł. Za jakiś czas kupić cooler i kręcić procesor. Do tego T4, CV450, dysk i kartę. Na tym 6450 nie pograsz w żadne gry. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Bez sensu :) Wg twojej rozpiski autor nie zmieści się w budżecie. Zestaw, który autor ma opcję wyrwania uważam, że jest w bardzo dobrej cenie. Co z tego, że jest płyta H81, skoro i5-2500k i tak nie trzeba narazie kręcić, żeby sobie poradził w grach, a wymiana płyty w późniejszym terminie, razem z kupnem chłodzenia, to żaden problem i niewielki wydatek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Akurat wymiana płyty to chyba najbardziej upierdliwa rzecz w kompie - musisz rozłożyć całość na strzępy + najpewniej dochodzi reinstalka systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 To niech weźmie od razu używane Z77 za 230-240zł i przez jakiś czas przesiedzi na integrze a potem kupno normalnej grafiki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 No ale co to ma na celu? Autor pisał, że chce grać, a nie podkręcać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Za 950 zł można kupić coś takiego http://allegro.pl/komputer-i5-2500k-8gb-z68ap-d3-320-gb-i4146788899.html Do tego grafika pokroju GTX750Ti, zestaw można od razu kręcić i na nim grać. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montex Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 W opisie jest napisane, że dysk na ATA ;p. Dysk będzie ograniczał duuuzo. Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor aukcji machnął się opisując ten dysk, bo na zdjęciu jest podpięty do SATA, no i po wyszukaniu tego modelu w google też jest napisane, że jest na SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Za co te minusy? Ten zestaw poszedł docelowo za 850zł więc zostało by 650zł na GPU i SSD. W dalszym ciągu uważam, że to była lepsza opcja niż z pierwszego postu. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 oferta z pierwszego postu była niemal na miejscu z odbiorem osobistym, można oglądnąć, sprawdzić, samemu przywieźć do domu i to też ma swoją wartość przy zakupie używanego sprzętu... w przeciwieństwie do oferty z allegro... no chyba, że sprzedający akurat z okolic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerios83 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zestaw nie jest zły, nie przesadzajcie. Jak dozbierasz kasy wymienisz w pierwszej kolejności ->zasilacz<- i dajesz porządne OC a potem kartę grafy i będzie sii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...