ath Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 "Sid Meier s Civilization: Beyond Earth to nowa gra z serii Civilization. Jej akcja zostanie osadzona na odległej planecie, o którą walczą ze sobą grupki kolonistów wysłane z Ziemi. Produkcja jest duchowym spadkobiercą legendarnej strategii Alpha Centauri i będzie posiadać jej wiele cech, które wzbogacone zostaną zupełnie nowymi pomysłami i rozwiązaniami." http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=84557 --- Lubię to. ;> 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Miałem cichą nadzieję, że kolejną odsłoną będzie nowa alfa centauri :) Oby tylko poszli bardziej w stronę czwórki i nie ułatwiali zbytnio, to nie musi być gra dla gimbazy ;) Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Oooo lubie takie historie, będe czekał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ja również, oby tylko gra nie była zbyt łatwa jak to pisze kkND! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jak to bedzie tak dobre jak sie zapowiada to odstawiam diablo. Na miesiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 W tej chwili wygląda jak reskin Civ5 - zobaczymy jak będzie wyglądało projektowanie jednostek - w Pandorze było to trochę płaskie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 No na razie rzeczywiście bez postępu do 5. Oczywiście ta gra nigdy nie bazowała i nie urzekała grafiką (nie o to tu chodziło) ale byłoby miły akcentem jakby podążała za współczesnością :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Niestety gierka nie wyjdzie po polsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Czas się zacząć uczyć języków a nie marudzić ;) 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Znając jakość tłumaczenia/dubbingów w polskich grach i tak wyjdzie nam na lepsze słuchanie po angielsku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Kolego costi owszem znam języki obce, ale angielski niestety jedynie na poziomie absolutnie podstawowym. A co do jakości tłumaczenia, to rzeczywiście spolszczenie civilization V to kaszana wszechczasów :) Edytowane 13 Lipca 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 Nikt nie gra? Dla mnie calkiem spoko, wprawdzie rozegrane dopiero 200 tur, ale moge powiedziec ze jest to mocno zmodyfikowana civ5. Inne surowce, inne zaleznosci ale chodzi o to samo i gra sie tak samo. Ktos moze umie rozwiazac problem gry w 1920x1080 na full screen? Niestety monitor wywala blad i trzeba grac w trybie okienkowym. Problem ogolnie znany ale rozwiazanie nie znane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 @cochin - kolega z pracy miał to samo - zmiana rozdzielczości na 1360 załatwiło sprawęMam na liczniku około 130 tur - wrażenia ogólnie dobre, ale uważam że gra będzie naprawdę dobra po pierwszym dodatku: BALANS - to podstawa na najbliższe updaty- prawie bezużyteczne cuda (+1 zasięg widoku ? +10% prędkości pracy workerów ? chyba tylko +1 food from farm przykuło moją uwagę)- minusy za negatywny health nie mają zbyt dużego wpływu na rozgrywkę (chyba około -20 zaczyna się gotować, a i tak powoli)- usunięcie zasobów luksusowych praktycznie wyeliminowało dyplomacje (chociaż system 'favours' to dobra zmiana),- brak większej interakcji z stacjami (np. objęcie ich ochroną) + brak zwycięstwa dyplomatycznego(a w związku z tym brak Kongresu Planetarnego),- ilość energii którą "kradniesz" jest trochę przesadzona (800 energii/ 20 tur = 40 energii na ture z jednego szpiega - gdy ja z trudem dobijałem do +5 energii ogólnego bilansu)- przydatna byłaby lepiej widoczna miazma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 ja nie popelnie tego bledu co z civ5 (kupiona w dniu premiery)... czekam az polataja i wydadzą z wszystkimi dlc/dodatkami 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 Nie wiem czy wiecie, ale można pobrać ze steam pełną wersję gry ograniczoną do 100 tur. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Nie wiem czy wiecie, ale można pobrać ze steam pełną wersję gry ograniczoną do 100 tur. Już wiecie, dzięki za info! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Thomas, dodałbym: - problemy z zaznaczeniem jednostek ktore stacjonuja w miescie (trzeba je wybierac recznie z listy F3) - dyplomacja nie wiem czemu ma sluzyc, wszyscy tylko chca brac a nic nie chca dawac. Na kazda prosbe klikam nie i zadnych problemow z tego nie ma - dziwne jednostki obcych, wiekszosc za latwe do zabicia, a czerwie i krakeny sa zbyt mocne - niejasne cele zwyciestwa jak dla mnie. Np. zbudowac jakis laser, wiec trzeba go wypatrzec na drzewku nauki, na ktorym jest kilkadziesiat technologii, z czego kazda odblokowuje 2-3 budowle. To jak mam w tym gąszczu znalezc ten laser? - Ja energii po 250 turach mam za to kolo 7000, przy bilansie +40 na ture. Nie wiem na co to mam wydac. - samodzielne stacje zajmuja tylko jedno pole i znikaja jesli nie utworzy sie z nimi szlaku handlowego (to jest na plus) - poki co niepotrzebne surowce (ropa, tytan, firaksyt). Mam je przylaczone do swoich surowcow i jest strasznie malo budynkow i jednostek, ktore ich wymagaja Mi sie gra spodobala i napewno rozpoczne nowa rozgrywke. W pierwszej mam tylko pola tundry, pustyni i sniegu, przez co strasznie brakuje zarcia. Musze sobie ustawic bardziej żyzny klimat nastepnym razem :) Edytowane 28 Października 2014 przez cochin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 -"jednostki w miastach" zamiast szukać 'tarczy' pod nazwą miasta - klikam na miasto i zaznaczam bezpośrednio jednostkę-"niejasne zwycięstwo" zawsze można użyć filtru na drzewie (lewy górny róg) + wyszukiwania, jeśli znasz nazwę budowli -"surowce" wg mnie przydałoby się wcześniejsze powiązanie techów udostępniających zasoby z ich zużyciem - pół gry siedzisz z ropą i tytanem zanim odblokujesz coś co je konsumuje. Możesz użyć:(ropa + tytan - satelita dający +1 do jedzenia na 60 tur (+ spawnuje resourcy))(tytan - do middle game jednostek)(firaxite - dwie budowle były w supremacy które zużywały 2 firaxite i dawały bonusy)Jak masz arktykę - to buduj przy morzu + terrascape (skoro i tak masz za dużo energii to 6 energii za 2food/2industry/2culture to nie powinien być problem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 A ja mam pytanie odnośnie atakowania miast. Czasami nie mogę przejąć miasta, chociaż "zdrowie" spada do zera. Zawsze się wtedy odnawia, ile bym obrażeń nie zadawał. O co tu chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 W alpha centauri nie grałem, ale w poprzedniej civce nie dało się przejąc miast niektórymi jednostkami strzelającymi (np łucznikami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Rzeczywiście, walczyłem kilkoma jednostkami, ale wszystkie nie pozwalały na zdobycie miasta :D Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Jak ktoś jeszcze nie wie to udostępnili grę za darmo do najbliższego poniedziałku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...