Skocz do zawartości
jakac

KIESZEŃ NA HDD

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o radę jaką najlepiej kupić kieszeń do twardziela, może być bez wentylatora. Miełem już chyba z 6 sztuk wszystkie się psuły, były ADAXy, RH-06. Jeżeli wiecie gdzie można jakieś pożądne kupić to podajcie linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE KUPUJ KIESZENI !!!! Kurna jak kupiles juz 6 to wydales przypuszczajac ze jedna 40 zeta to 240 PLN zł. , przeciez wyjmujesz tylko dysk i u kolegi podczepiasz a nie sie jeszcze <span style="color:red;">[ciach!]</span>lic z kieszenia.

ja mam RH06 czy jak to sie tam nazywa i mi sie nic nie rozwala a jak ide do kolegi to biore sam dysk wiec muglbym spokojnie sprzedac i zarobic sobie jakies dwie paki.

Tyle !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednym slowem wszystkie sa lipne. RH-06 jest spoko, ale jak w kazdej kieszeni latwo sie tasma urywa ale mysle ze teraz jakbym kieszen mial dobra to tasiemki bym nie urwal, no wiecie jakbylem mlodszy niemialem opanowanego wyciagania tasmy z dysku :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie problem lezy w tym ze tym pieprzonym nieopierzonym glupim producentom brakuje inteligencji, bo kazdy czlowiek z odbrobina IQ wpadlby na solidniejsze zaprojektowanie tasmy do hdd niz te ktore sa w kieszeniach - no ale widac za 40 zl nie mozna kupic porzadnego pudelka z tasiemka - pewnie wymysla za 10 lat wzmocnione tasmy - wielka fizolofia ;)) a wogole to sadze ze producenci kieszeni robia nas w jajo i specjalnie produkuja takie buble zeby kupic nastepna i nastepna - tasmy naprawde lichutkie wszystko to sie gniecie jak sie wlozy dysk a co gorsza nie mozna kupic takiej krotkiej glupiej tasiemki jak sie spieprzy - paranoja na tym swiecie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

wg mnie problem lezy w tym ze tym pieprzonym nieopierzonym glupim producentom brakuje inteligencji, bo kazdy czlowiek z odbrobina IQ wpadlby na solidniejsze zaprojektowanie tasmy do hdd niz te ktore sa w kieszeniach - no ale widac za 40 zl nie mozna kupic porzadnego pudelka z tasiemka - pewnie wymysla za 10 lat wzmocnione tasmy - wielka fizolofia ;)) a wogole to sadze ze producenci kieszeni robia nas w jajo i specjalnie produkuja takie buble zeby kupic nastepna i nastepna - tasmy naprawde lichutkie wszystko to sie gniecie jak sie wlozy dysk a co gorsza nie mozna kupic takiej krotkiej glupiej tasiemki jak sie spieprzy - paranoja na tym swiecie :P

zgadzam się z tobą w 99,9%. Jest jeszcze jedno wyjście poczekać aż wyjdzie serial ATA, kable bendą okrągłe z małymi wtyczkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A mi sie wydaje, ze zamiast narzekac na kieszenie powinienes/powinniscie obslugiwac je ostrozniej i z wyczuciem  :!:  :!:  Jak to mozliwe ze moja najstarsza kieszen adax'a ma 4 lata i dalej jest ok? Przypadek? Czy moze dbanie o sprzet?  :D  8)

Moja najstarsze przetrwala chyba z 7 lat potem spalily sie w srodku sciezki :) zweglily sie...wogole nie znam przypadku popsucia kieszeni, takich plasikowych z gora i spodem metalowym, najzwyklejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

zgadzam się z tobą w 99,9%. Jest jeszcze jedno wyjście poczekać aż wyjdzie serial ATA, kable bendą okrągłe z małymi wtyczkami.

Nic podobnego. Serial ATA ma być z założenia kompatybilna "w dół", więc kable zostaną te same.

Wedlug wszelkich fotek nie beda te same, beda jedynie przejsciowki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A mi sie wydaje, ze zamiast narzekac na kieszenie powinienes/powinniscie obslugiwac je ostrozniej i z wyczuciem  :!:  :!:  Jak to mozliwe ze moja najstarsza kieszen adax'a ma 4 lata i dalej jest ok? Przypadek? Czy moze dbanie o sprzet?  :D  8)

A ile razy dziennie odpinasz i podpinasz do niej dyski? Nie ma wątpliwości nawet największa ostrożność niepomoże jeśli codziennie trzeba z 2,3 razy odpiąć i podpiąć dysk. Nie ma wątpliwości, że produkowane są buble, że specjalnie niema wymiennych taśemek itd. Ja dałbym i 200zł za taką, która będzie solidnie zrobiona i z głową - ale takich niema. Producent powinien przewidzieć jak użytkownicy obchodzić się będą z jego produktem. Nie ma wątpliwości, że spotykane kieszenie HDD są obarczone wadą konstrukcyjną! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...