jakac Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Proszę o radę jaką najlepiej kupić kieszeń do twardziela, może być bez wentylatora. Miełem już chyba z 6 sztuk wszystkie się psuły, były ADAXy, RH-06. Jeżeli wiecie gdzie można jakieś pożądne kupić to podajcie linka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 e Adaxy to skit , na standardzie Optimusa ale nie te plasticzane tylko metalowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 NIE KUPUJ KIESZENI !!!! Kurna jak kupiles juz 6 to wydales przypuszczajac ze jedna 40 zeta to 240 PLN zł. , przeciez wyjmujesz tylko dysk i u kolegi podczepiasz a nie sie jeszcze <span style="color:red;">[ciach!]</span>lic z kieszenia. ja mam RH06 czy jak to sie tam nazywa i mi sie nic nie rozwala a jak ide do kolegi to biore sam dysk wiec muglbym spokojnie sprzedac i zarobic sobie jakies dwie paki. Tyle !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Miałem też te Optimusa takie same <span style="color:red;">[ciach!]</span>o jak reszta. Mnie interesują jakieś z uchwytem przy taśmie, żeby się nie wyrywała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 jednym slowem wszystkie sa lipne. RH-06 jest spoko, ale jak w kazdej kieszeni latwo sie tasma urywa ale mysle ze teraz jakbym kieszen mial dobra to tasiemki bym nie urwal, no wiecie jakbylem mlodszy niemialem opanowanego wyciagania tasmy z dysku :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 dzięki wam za radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 wg mnie problem lezy w tym ze tym pieprzonym nieopierzonym glupim producentom brakuje inteligencji, bo kazdy czlowiek z odbrobina IQ wpadlby na solidniejsze zaprojektowanie tasmy do hdd niz te ktore sa w kieszeniach - no ale widac za 40 zl nie mozna kupic porzadnego pudelka z tasiemka - pewnie wymysla za 10 lat wzmocnione tasmy - wielka fizolofia ;)) a wogole to sadze ze producenci kieszeni robia nas w jajo i specjalnie produkuja takie buble zeby kupic nastepna i nastepna - tasmy naprawde lichutkie wszystko to sie gniecie jak sie wlozy dysk a co gorsza nie mozna kupic takiej krotkiej glupiej tasiemki jak sie spieprzy - paranoja na tym swiecie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Cytat wg mnie problem lezy w tym ze tym pieprzonym nieopierzonym glupim producentom brakuje inteligencji, bo kazdy czlowiek z odbrobina IQ wpadlby na solidniejsze zaprojektowanie tasmy do hdd niz te ktore sa w kieszeniach - no ale widac za 40 zl nie mozna kupic porzadnego pudelka z tasiemka - pewnie wymysla za 10 lat wzmocnione tasmy - wielka fizolofia ;)) a wogole to sadze ze producenci kieszeni robia nas w jajo i specjalnie produkuja takie buble zeby kupic nastepna i nastepna - tasmy naprawde lichutkie wszystko to sie gniecie jak sie wlozy dysk a co gorsza nie mozna kupic takiej krotkiej glupiej tasiemki jak sie spieprzy - paranoja na tym swiecie :P zgadzam się z tobą w 99,9%. Jest jeszcze jedno wyjście poczekać aż wyjdzie serial ATA, kable bendą okrągłe z małymi wtyczkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Cytat zgadzam się z tobą w 99,9%. Jest jeszcze jedno wyjście poczekać aż wyjdzie serial ATA, kable bendą okrągłe z małymi wtyczkami.Nic podobnego. Serial ATA ma być z założenia kompatybilna "w dół", więc kable zostaną te same. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 A mi sie wydaje, ze zamiast narzekac na kieszenie powinienes/powinniscie obslugiwac je ostrozniej i z wyczuciem :!: :!: Jak to mozliwe ze moja najstarsza kieszen adax'a ma 4 lata i dalej jest ok? Przypadek? Czy moze dbanie o sprzet? :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Cytat A mi sie wydaje, ze zamiast narzekac na kieszenie powinienes/powinniscie obslugiwac je ostrozniej i z wyczuciem :!: :!: Jak to mozliwe ze moja najstarsza kieszen adax'a ma 4 lata i dalej jest ok? Przypadek? Czy moze dbanie o sprzet? :D 8) Moja najstarsze przetrwala chyba z 7 lat potem spalily sie w srodku sciezki :) zweglily sie...wogole nie znam przypadku popsucia kieszeni, takich plasikowych z gora i spodem metalowym, najzwyklejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Cytat Cytat zgadzam się z tobą w 99,9%. Jest jeszcze jedno wyjście poczekać aż wyjdzie serial ATA, kable bendą okrągłe z małymi wtyczkami.Nic podobnego. Serial ATA ma być z założenia kompatybilna "w dół", więc kable zostaną te same. Wedlug wszelkich fotek nie beda te same, beda jedynie przejsciowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Cytat A mi sie wydaje, ze zamiast narzekac na kieszenie powinienes/powinniscie obslugiwac je ostrozniej i z wyczuciem :!: :!: Jak to mozliwe ze moja najstarsza kieszen adax'a ma 4 lata i dalej jest ok? Przypadek? Czy moze dbanie o sprzet? :D 8) A ile razy dziennie odpinasz i podpinasz do niej dyski? Nie ma wątpliwości nawet największa ostrożność niepomoże jeśli codziennie trzeba z 2,3 razy odpiąć i podpiąć dysk. Nie ma wątpliwości, że produkowane są buble, że specjalnie niema wymiennych taśemek itd. Ja dałbym i 200zł za taką, która będzie solidnie zrobiona i z głową - ale takich niema. Producent powinien przewidzieć jak użytkownicy obchodzić się będą z jego produktem. Nie ma wątpliwości, że spotykane kieszenie HDD są obarczone wadą konstrukcyjną! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...