garot Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam. Od jakiś 2 miesięcy męczę się z wieszaniem sie mohego komputeraz i codziennych wyskakujących blu screenów. Z biegiem czasu problem się nasila. Otóż, gdy załącze jakąś gre to po minucie pojawiaja się albo artefaktu, albo ekran mi gasnie i nie załącza się i musze resetować komputer. Często wywala mi takiego blu screena: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9885538/IMG_4009.JPG W czesniej miałem bluscreeny typu SYSTEM SERVICE EXCEPTION lub TASK HOST WINDOW NONPAGE AREA na systemie win 8.1. Myslałem że to wina tego systemu więc zrobiłem formata i zainstalowałem win 7 sp1, ale dalewj mam z tym problem. Czasem gdy mignie mi ekran to się załączy ponownie i pojawi się chmuraka: sterownik ekranu przestał dziuałać ale odzyskał sprawność. Dlatego załozyłem temat w tym dziale. Instalowałem rózne sterowniki i najnowsze i te starsze i na starszych troszke lepiej działało przez pare dni ale potem znowu to samo. Posiadam 4x 2GB kości ram kingston i teraz mam po dwie kości wsadzone i testuje czy znimi jest coś nie tak ale bez rezultyatu. Prosze was o pomoc co to może być za problem? W maju planuje przesiadke na nowego procka z intela i wymienie płyte bo teraz mam AMD i mam nadzieję że coś pomoże :) Jak nie to grafe tez wymienię. Mój sprzęt to: AMD Athlon II x4 640 Gigabyte 970 UD3 Grafika: gigabyte gtx460 1Gb 4x2 GB ram Kingston Hyper X blu 1600 Dysk SSD Samsung Evo 250GB i 2 talerzowe samsung Zasilacz be quaiet straight power e9 600w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKTUALNY STAN TO MOJ SPAM Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Problem może leżeć po stronie sterowników ściągnij najnowsze z strony nvidia ściągałeś te 337.50? Wina może leżeć też w samej grafie bo jeśli stery nie pomogą to może być coś w grafie więc tylko serwis... Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez irzykiolo31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garot Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Dziękuję za odzew, jutro zainstaluje te sterowniki, nie zauważyłem że nowsze beta się już pojawiły. Dam znać jak będzie mi działać komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garot Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Niestety ale jest już totalna katastrofa. Otóż przez 2 dni wszystko ładnie działało, potem znowu się sypło więc zainstalowałem te najnowsze sterowniki, lecz gdy tylko uruchomiłem windę to pojawiły się artefakty na pulpicie i nic nie mogłem zrobić jak tylko reset kompa. Po resecie blu screen przy uruchamianiu i każde sterowniki musiałem w trybie awaryjnym instalować, lecz obojętnie jakie stery zainstaluje to zawsze po restarcie kompa i uruchomieniu w normalnym trybie po logo windows pojawia się blu screen i nie mogę uruchomić windowsa :( Robiłem wczoraj przez 8h test pamięci ram memtestem i nic nie wykryło. Dzisiaj pożyczę kartę grafiki od znajomego i potestuję sobie kompa a tą oddam do serwisu bo teraz tylko z trybu awaryjnego korzystam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Wygląda na uszkodzoną grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garot Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dokładnie, karta grafiki siadła. Na szczęście znajomy zrobił reflow i testuje ją i działa dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...