SuwerenSudoku Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Siemka. Jak temat wskazuje mam problem z artefaktami graficznymi. Pojawiły mi się w 1 grze i tylko 2 razy ( po wyłączeniu i włączeniu gry ). Po zresetowaniu komputera wszystko było cacy. Tylko pytanie - czy powinienem się martwić? Diagnoza kolegi brzmiała " grafa ci umiera " . Zasilacz to corsair 550 V a grafika to geforce gtx 770. Gra nie była wymagająca - path of exile jeśli ktoś zna. Nie przychodzi mi na myśl więcej użytecznych informacji. Czy ktoś może mi coś doradzić? PS: Oprócz artefaktów graficznych występowały dziwne bugi czy nie bugi - moja postać była złota i uderzała złotymi prostokątami ;_; PS2: Nie wiem czy to dobry dział - ten najbardziej pasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Przeczytaj nazwe dzialu w ktorym napisales i jego opis, a pozniej mocno sie zastanow nad tym co napisales: "ten najbardziej pasował". Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nadal uważam, że ten dział najbardziej pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Co ma centrum bezpieczeństwa do artefaktów? 0_o Trzeba było pisać w Podstawowych zagadnieniach. Co do artefaktów to najwidoczniej karta. Testowałeś ją w furmarku, 3dmarku lub innych benchmarku, który ją rozgrzeje? Jeśli nie to przeprowadź testy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Bezpieczeństwo karty graficznej? Nw. Nie testowałem jej. Zrobię to teraz. Test zrobiłem. Temp sięgały 81 C a FPSy 25 co mnie trochę zdziwiło. Wszystkie gry mi płynnie chodzą. Tak w ogóle to czemu miał służyć ten test? Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez SuwerenSudoku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Tytuł działu brzmi Centrum Bezpieczeństwa. Problemy związane z bezpieczeństwem systemów podłączonych do internetu. Tutaj wklejamy logi do sprawdzenia jeżeli podejrzewamy obecność w naszym systemie wirusów, spyware, trojanów - usuwanie wirusów. Pewnie moderator przeniesie. Co do tematu zrób testy i podaj dokładną specyfikację całego komputera. Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Okey mój błąd. Zasilacz corsair 550 V / grafika geforce gtx 770 / core i5 4670K 4x 3.4 ghz / 8 gb ramu 1600 mhz / asrock z87 pro3 / dysk twardy 1 tera / Win 8 pro 64-bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tak więc powinienem się przejmować? Czego skutkiem były te artefakty graficzne? Powtórzę, że zdarzyło się to tylko raz i w nie tak bardzo wymagającej grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zrobiłeś testy, o których mówiłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tak. Napisałem, że testowałem w furmarku. Nie za bardzo wiem w jakim celu ale zrobiłem to. 25 FPS przy rozdzielczości 1920x1080 i anty-alasing x4. Po 2 minutach doszło do 81C i dalej żadnych zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Test ma za zadanie wygrzać kartę aby sprawdzić czy pod obciążeniem nie sypie błędami. Jeśli test nic nie wykazał to ciężko coś doradzić, dla świętego spokoju sprawdź w innych benchmarkach. Spróbuj powtórzyć sytuacje w grze i zrób printscreen. Spróbuj innych sterowników do karty graf. Nic innego póki co nie przychodzi mi do głowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) No cóż, chyba nie odtworzę sytuacji bo od tamtej pory nic się nie dzieje. Jeśli się powtórzy to zrobie screena. Dzięki za chęci. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez SuwerenSudoku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tak. Napisałem, że testowałem w furmarku. Nie za bardzo wiem w jakim celu ale zrobiłem to. 25 FPS przy rozdzielczości 1920x1080 i anty-alasing x4. Po 2 minutach doszło do 81C i dalej żadnych zmian. Jeśli kliknąłeś w Burn-in test, to nie dziwię się, że miałeś 81C , po 2-min. ( to test dla masochistów ;)) kliknij w Burn-in benchmark 1920x1080 15 min. , Sciągnij sobie Unigine Heaven Benchmark 4.0 i przetestuj kartę Ja gram w bf4, far cry 3, metro i inne wymagające gry,i nigdzie żadnych artów, jednak niedawno zakupiłem na ori. starszą grę Mercenaries 2, i w jednym miejscu na mapie są arty jak diabli, więc niekoniecznie musi to być wina karty 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Trochę mnie to uspokoiło. Dzięki za wypowiedź. Przetestuje grafę jeszcze raz ale zapewne wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Artefakty pojawiły się z powrotem. Kilka razy na youtube i teraz na twitchu. Dodam, że to się zdarza dość żadko. Ktoś może wie czego to jest skutkiem? http://zapodaj.net/0baa9020d3e34.png.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jam Jest Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Grafika jak nic. Sam dzisiaj miałem identyczne kolory w kompie w pracy. Na szczęście miałem kartę w starym nieużywanym sprzęcie to przełożyłem i jest ok. Jaka firma, Gigabyte? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie, gainward. Grafike powinienem próbować wymienić na gwarancje? Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez SuwerenSudoku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veritas Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Nie, gainward. Grafike powinienem próbować wymienić na gwarancje? Jak najbardziej tak. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jak jest na gwarancji, to oddaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jesteście pewni? Bo w żadnej grze, oprócz path of exile i oprócz youtube gdzie indziej mi się to nie zdarza. Więc jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Włóż inną grafę to sam będziesz miał pewność. My możemy tylko bardziej, lub mniej zgadywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Przez 4 dni nie występowały artefakty aż do dziś. Zresetowałem komputer i znów było ok. Nadal nie wiem czy wymieniać kartę, skoro nie jestem pewien czy to jej wina. Może to wina zasilacza? Tylko 550w corsair. Dodam, że w programie expert tool taktowanie rdzenia jest na czerwonych kreskach. Zmniejszyłem taktowanie do 940 ( nigdy nie zwiększałem ) i nadal jest po części na czerwonym w idle. Taktowanie pamięci 3300 jest na pomarańczowych kreskach. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez SuwerenSudoku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) A temperatury sprawdzasz ? Jeśli nie masz, to instaluj GPU-Z http://www.techpowerup.com/gpuz/ i sprawdz temp. ew. http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/testowanie_i_diagnostyka/HWMonitor.html , albo jedno i drugie Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez olddog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Tak... To jest podstawowa sprawa że tak powiem. W expert tool mam tempy. Grafa miała ok 60 C kiedy artefakty się chwilowo pojawiły. Edytowane 1 Maja 2014 przez SuwerenSudoku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuwerenSudoku Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Up. Nikt nie ma żadnych pomysłów? Bo artefakty znowu się pojawiły. Rzadko to się zdarza i nawet bardzo mi nie przeszkadza, ale jeśli grafa jest zepsuta i to się pogorszy to oddaje na gwarancje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Przecież już CI pisaliśmy, żebyś oddał na gwarę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...