kakashi30 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Oto moja konfiguracja: CPU: Phenom II x4 955 BE TDP: 125W (chłodzenie BOX) MB: AsRock A770 DE+ GPU: GAINWARD GTS 250 512MB RAM: 4x GEIL Black Dragon 2GB 800MHz CL5 ZASILACZ: Silver Power 500W Chciałbym zrobić OC na wyżej wymienionym sprzęcie. I mam kilka pytań: 1. Ile faz zasilania ma moja płyta główna? http://www.asrock.com/mb/AMD/A770DE+/. Nie mogłem nigdzie tego znaleść. Chyba 4+1, ale nie jestem pewien. 2. Jakbym chciał zamontować radiatory na sekcję zasilania to w którym miejscu je przyczepić? 3. Od razu zapytam o chłodzenie do procka. Chcę kupić SilentiumPC Spartan PRO HE924. Kosztuję taki teraz 80zł z przesyłką. Czy to dobry wybór i czy jest jakaś lepsza alternatywa w tej cenie? 4. Co do kręcenia procesora to do ilu można maksymalnie podnieść bezpiecznie napięcie? 5. Ogólnie co sądzicie o OC na takim sprzęcie :) 6. Mam zamiar w przyszłości wymienić jeszcze kartę na jakiegoś gtx660 lub coś podobnego. Nie będzie się taka karta marnować przy reszcie sprzętu? Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez kakashi30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Do OC Phenoma Spartan to za mało. Celuj minimum w Fortisa za 100-120zł. Napięcie możesz dobić i do 1.5V 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakashi30 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Arctic Freezer Pro 13 się nada? Mam okazję kupić za stówę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Będzie ok 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Faz : 4 Cpu 1 zasilanie kontrolera ram. Radiatorki na mosfety ( te małe czarne tranzystorki z "2" nogami ) OC było jest i będzie ( dzis dla " tych co mają kasę " tj proce z odblokowanym mnożnikiem bo skończyły się czasy kręcenia HT/FSB ) ty masz jeszcze to co można kręcić HT. Jak bedzie ci mało po przesiadce na 660 to najwyżej zmienisz bebechy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakashi30 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Dzięki. Tak też myślałem ale się upewnić chciałem. A tą 660 to na później chcę kupić, jak będzie więcej hajsu i na ddr3/i5-i7 będę się przesiadał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...