Storfugl Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Zamówiłem peceta łącznie z usługą składania na morele.net. Pecet przed chwilą doszedł, więc podłączam go do moniotora i zonk! no signal. Nie ma sygnału z żadnego z wejść. Wiatraki się kręcą, w tym ten na procku. Próbowałem wyjmować bateryjkę biosu - nic. Odpalam pc i nie ma nic - ani biosu ani post. W załączniku podzespoły. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 wyjmij procka i zobacz czy socket jest cały, czegoś nie uszkodzili przy montażu cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Wyjmij pamięć i włóż jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ani procek ani ramy próbowałem włożyć dedykowaną graficzną i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 masz podłączonego bipera? jeżeli tak to jeżeli coś jest nie tak to powinna płyta to wypiczyć. procka wyjąłeś a sprawdziłeś dokładnie socket czy nie jest jakiś pin skrzywiony lub złamany? na procku powinny być też ślady po kontakcie z pinami przyjrzyj się im może gdzieś niema styku. najprościej jest też sprawdzić czy procek jest sprawny jak wyjmiesz ramy i odpalisz kompa. jeżeli zacznie pipczeć tzn że procek żyje ale w ile procentach to nie wiem. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 piny sprawdzone beeper nie daje żadnych dźwięków nawet jak nie ma RAMu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Jest podłączona wtyczka zasilająca cpu? Może być wadliwy zasilacz, z tym modelem zdarzało się. Nawet na naszym forum parę osób odsyłało te zasilacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Może być wadliwy zasilacz, z tym modelem zdarzało się. Nawet na naszym forum parę osób odsyłało te zasilacze. Jeśli sklep wysyła sprzęt bez chociaż testowego odpalenia czy wszystko działa to gratuluję podejścia. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Jeśli sklep wysyła sprzęt bez chociaż testowego odpalenia czy wszystko działa to gratuluję podejścia. Dokładnie o tym pomyślałem. Pewnie wyglądało to mniej więcej - podłączania - szumi? - szumi. to do pudła. Naprawdę już mam dość, nie jestem nawet wściekły na ten sklep -jestem rozgoryczony- teraz tylko chce dostać to za co zapłaciłem. Ech naprawdę męczą mnie przejścia z tym sklepem. Najzabawniejsze było kiedy do nich zadzwoniłem... odesłali mnie do formularza w internecie, ledwo zacząłem mówić. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zakup wysyłkowy? Rób zwrot 10 dniowy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 dobry rym ;) Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Mogło w transporcie coś się rozdupcyć, był taki przypadek na forum ze slotem PCIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 No tak, ale tam była grafika wsadzona, która swoje waży. W tym zestawie nie ma nic co mogłoby się urwać przy transporcie. Wyciągnij jeszcze wszystkie graty i spróbuj odpalić kompa na pająka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Zabawny fakt - kod który dostałem jako gratis do procesora od morele.net... również nie działa Zabawny fakt #2 - powoli mija 24h a nikt nie raczył rozpatrzyć mojej wiadomości wysłanej przez formularz reklamacyjny to jest jakaś kpina :wisielec: EDIT: Zdążyli odpowiedzieć - od razu dali adres do wysyłki tylko że... mam to wysyłać na własny koszt... inne sklepy biorą koszty wysyłki na siebie no ale morele.net daje już trzeci powód by u nich nie zamawiać. Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Dokładnie. Odsyłaj to z dopiskiem że nie działa. Edit: nawet nie czekałbym na odpowiedź. Z drugiej strony pewnie powiedzą że ty uszkodziłeś :) Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 @Storfugl Tylko nie odsyłaj na gwarancję, tylko jako towar niezgodny z umową, niestety za przesyłkę będziesz musiał sam wyłożyć https://docs.google.com/document/d/1kzac7lLZGeErPxoEeP29P4jPqvThVu-QjGJqvVkWsNI/edit?pli=1 warto poczytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzięki wszystkim za pomoc, jutro wysyłam im peceta i dokumenty (pudełek nie chcą... w sumie całe szczeście) dam znać jak to się wszystko skończy. Ciekawą rzeczą jest fakt że po uruchomieniu peceta napęd sie nie uruchamia(nie da się otworzyc szufladki) - co potwierdza tezę o tym że raczej mobo jest walnięte ale w tym to już głowa morele.net. Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Mobo nie jest potrzebne do otworzenia szufladki w napędzie. Wystarczy zasilacz i przycisk na napędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tym dziwniejsze to wszystko się staje... może to jednak ten zasilacz? Ale tak jak mówiłem teraz to problem sklepu który wysłał sprzęt który miał być rzekomo przetestowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Odesłałeś już sprzęt? Masz skąd pożyczyć zasilacz do sprawdzenia? Teraz piszesz, że to problem sklepu, po kilku dniach staniesz się niecierpliwy i będzie to już też Twój problem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Może być wina zasilacza a może - jak to często w przypadku intela - trzeba zaktualizować Bios płyty, czyli musisz wsadzić najtańszy procek dostępny na tę platformę. Pół biedy jak masz od kogo procka pożyczyć ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 No tak ale nie po to człowiek (w domyśle zwykły użytkownik) kupuje złożony z konfiguratora zestaw żeby później bawić się w przekładanie procka i update biosu. Odsyłaj jako niezgodność towaru z umową i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Dzięki wszystkim za pomoc, jutro wysyłam im peceta i dokumenty (pudełek nie chcą... w sumie całe szczeście) dam znać jak to się wszystko skończy. Ciekawą rzeczą jest fakt że po uruchomieniu peceta napęd sie nie uruchamia(nie da się otworzyc szufladki) - co potwierdza tezę o tym że raczej mobo jest walnięte ale w tym to już głowa morele.net. Pudełek nie chcą bo zrobią cie w balona. Jak niby mają przyjąć zwrot bez pudełek? 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c45per Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 sprzedadzą po niższej cenie ewentualnie. Ile sobie Morele daje na zwrot hajsu? 14 dni? Ogólnie super sklep, ale o tego typu problemach niestety słyszy się co raz częściej ;< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Pudełek nie chcą bo zrobią cie w balona. Jak niby mają przyjąć zwrot bez pudełek? http://www.morele.net/pokaz_pomoc/86/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Link, ktory podales dotyczy reklamacji gwarancyjnej a nie zwrotu towaru. Oddajac sprzet musisz go zwrocic w stanie w jakim go otrzymales z wszystkimi pudelkami, instrukcjami i dodatkami. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez kaijitsu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...