erni_k Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam serdecznie, mam dylemat odnośnie wyboru dysku do laptopa. Zakupiłem dwa dyski 320GB i jeden zostawiam sobie. Jak nie trudno się domyśleć sobie chciałbym zostawić ten w lepszej kondycji. Jesli będą potrzebne screeny smart czy skanu to wrzucę. Ale nurtują mnie dwie rzeczy.oto dyski:1. WD black scorpio 2012 april 72002. hitachi 2010 july 7200 w smarcie hitachi nie zauważyłem nic niepokojącego wszystko na poziomie dobrym, natomiast w WD pozycja 191 G-sensor schock counter ma wartość 202 i czerwoną krope w victorii ale stan pokazuje że GOOD. po teście "read" 1.WD200 : 1 600 : 12 hitachi 200 : 31600 : 3 uszkodzonych, nie do odczytu sectorów żaden nie posiada. Gdyby nie ten G-Sensor schock to brałbym WD ale sam nie wiem, może mi doradzicie coś? śmiertelna ta choroba czy da się z nią żyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Po teście w Victorii WD wygląda lepiej ale Hitachi też nie jest zły , 31 sektorów o czasie dostępu 200 ms lub większym to nie jest tak źle . Pokaż jeszcze benchmark tych dysków z programu HD Tune . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) To tylko czujnik wstrząsu : czasami głupoty pokazuje, 2 nie sprawdza się dysków Victorią ( potrafi zafałszować wynik ) tylko MHDD. Imo na dzień dobry WD Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni_k Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 wiem że mhdd jest lepszy i w ogóle, ale kiedyś próbowałem to nie chciał się bootować i jakoś się zraziłem. Ale dla świętego spokoju sprobuje jeszcze raz dla pewności, dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...