mikaelus Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Oznaczenia Opteronów podobają mi się zdecydowanie bardziej... Przynajmniej nie będzie zamieszania taka jak z A64 :?. No i jeśli u nas ceny będą podobne do tych w Stanach (a pewnie nie będą, ale jeśli...) to P4 się schowa, bo najtańszego Opterka można kupić już za 250$, a ceny będą przecie iść w dół jeszcze. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 I BÓG ZAPŁAĆ !!!!!!! :> GO GO GO AMD !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Gdyby AMD nawił to bym raczej odwrocił sieod niego plecami ze sie tak wyraze :) TO była by juz porazka.. nei mam na mysli jaki to procesor bedzie najszybszy na rynku bo i tak bym go niekupił ale opłacalnosc itp, to za co tak bardzioo teraz opłaca sie kupowac athlony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 No a w nastepnym tygodniu Opteron 246 i jak bym miał takie 2 to nie wiem o ile by mi wynik w 3d marku poskoczył mysle ze ten typek co ma 13500 na gf3 to by sie mógł shować A ten athlon to podobno będzie przeznaczony pod 2-procesorowe stacje robocze, i ma pracowa na napięciu 1,45V (Opteron 244 - 1,55V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A ten athlon to podobno będzie przeznaczony pod 2-procesorowe stacje robocze, i ma pracowa na napięciu 1,45V (Opteron 244 - 1,55V)tez ale to nie przeszkodzi mu pracowac pojedynczo. btw. fajowa ;) ksywka 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A ten athlon to podobno będzie przeznaczony pod 2-procesorowe stacje robocze, i ma pracowa na napięciu 1,45V (Opteron 244 - 1,55V)tez ale to nie przeszkodzi mu pracowac pojedynczo. btw. fajowa ;) ksywka 8) 8) 8) To znaczy jak to bedzie moge sobie kupic jednego proca a puxniej dokupic 2 i to wszysko bedzie chodzic oj chyba nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A ten athlon to podobno będzie przeznaczony pod 2-procesorowe stacje robocze, i ma pracowa na napięciu 1,45V (Opteron 244 - 1,55V)tez ale to nie przeszkodzi mu pracowac pojedynczo. btw. fajowa ;) ksywka 8) 8) 8) To znaczy jak to bedzie moge sobie kupic jednego proca a puxniej dokupic 2 i to wszysko bedzie chodzic oj chyba nie mzoesz tylko wymiana mobo Cie bedzie czekala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A ja myslalem ze operton to tylko serwerowy procek ??? dual A ciekawe ile kosztuje taka fajna plyta do niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A ja myslalem ze operton to tylko serwerowy procek ??? dual A ciekawe ile kosztuje taka fajna plyta do niego Wbrew pozorom nie tak dużo Przynajmniej te na nForce3 PRO150 sadzac po cenach na zachodzie to powinno to byc cos pomiedzy cenami plyt na nForce2 a na i875 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 A ja myslalem ze operton to tylko serwerowy procek ??? dual A ciekawe ile kosztuje taka fajna plyta do niego Wbrew pozorom nie tak dużo Przynajmniej te na nForce3 PRO150 sadzac po cenach na zachodzie to powinno to byc cos pomiedzy cenami plyt na nForce2 a na i875 ja uwazam ze te plyty beda sporo tansze jeszcze. 1. teraz to jest nowosc 2. te mobos sa znacznie mniej skomplikowane niz obecna np na nf2. nie maja przeciez NB+SB tylko jeden chipset. kontroler pamieci tez jest w procku. powinno byc taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 A ja myslalem ze operton to tylko serwerowy procek ??? dual A ciekawe ile kosztuje taka fajna plyta do niego Wbrew pozorom nie tak dużo Przynajmniej te na nForce3 PRO150 sadzac po cenach na zachodzie to powinno to byc cos pomiedzy cenami plyt na nForce2 a na i875 ja uwazam ze te plyty beda sporo tansze jeszcze. 1. teraz to jest nowosc 2. te mobos sa znacznie mniej skomplikowane niz obecna np na nf2. nie maja przeciez NB+SB tylko jeden chipset. kontroler pamieci tez jest w procku. powinno byc taniej. no tez fakt może będzie warto te nasz 1700 posprzedawać i sobie kupić hamerka na na tym nforce 3 jak sie bedzie dobrze kręcił też bedzie miło tylko zeby z ceną proca ani mobo nie wymyślili jakiegoś haka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 To nie sa testy hammera. To ze obydwa maja wspomaganie na SSE2 nie znaczy ze sa to takie same procesory a chyba nikt nie ma zamiaru kupowac sobie procka za $1000 aby sobie w Quake pograc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Ogólnie rzecz biorąc- jak ktoś ma zamiar brać AMD, to niech się skupi na Opteronach, bo Athalon 64 to nieporozumienie. Wydajność wieksza, bardziej przyszłościowe rozwiązanie ( podstawka ) no i cena niewiele większa. Zobaczymy, może zmienię zdanie jak ceny obniżą pułap. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...