Skocz do zawartości
POWER BY AMD

HAMEREK rządzi

Rekomendowane odpowiedzi

Oznaczenia Opteronów podobają mi się zdecydowanie bardziej... Przynajmniej nie będzie zamieszania taka jak z A64 :?.

No i jeśli u nas ceny będą podobne do tych w Stanach (a pewnie nie będą, ale jeśli...) to P4 się schowa, bo najtańszego Opterka można kupić już za 250$, a ceny będą przecie iść w dół jeszcze. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby AMD nawił to bym raczej odwrocił sieod niego plecami ze sie tak wyraze :)

TO była by juz porazka.. nei mam na mysli jaki to procesor bedzie najszybszy na rynku bo i tak bym go niekupił ale opłacalnosc itp, to za co tak bardzioo teraz opłaca sie kupowac athlony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a w nastepnym tygodniu Opteron 246 i jak bym miał takie 2 to nie wiem o ile by mi wynik w 3d marku poskoczył mysle ze ten typek co ma 13500 na gf3 to by sie mógł shować

A ten athlon to podobno będzie przeznaczony pod 2-procesorowe stacje robocze, i ma pracowa na napięciu 1,45V (Opteron 244 - 1,55V)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten athlon to podobno będzie przeznaczony pod 2-procesorowe stacje robocze, i ma pracowa na napięciu 1,45V (Opteron 244 - 1,55V)

tez ale to nie przeszkodzi mu pracowac pojedynczo.

btw. fajowa ;) ksywka 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy jak to bedzie moge sobie kupic jednego proca a puxniej dokupic 2 i to wszysko bedzie chodzic oj chyba nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy jak to bedzie moge sobie kupic jednego proca a puxniej dokupic 2 i to wszysko bedzie chodzic oj chyba nie

mzoesz tylko wymiana mobo Cie bedzie czekala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myslalem ze operton to tylko serwerowy procek ??? dual

A ciekawe ile kosztuje taka fajna plyta do niego

Wbrew pozorom nie tak dużo

Przynajmniej te na nForce3 PRO150

sadzac po cenach na zachodzie to powinno to byc cos pomiedzy cenami plyt na nForce2 a na i875

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sadzac po cenach na zachodzie to powinno to byc cos pomiedzy cenami plyt na nForce2 a na i875

ja uwazam ze te plyty beda sporo tansze jeszcze.

1. teraz to jest nowosc

2. te mobos sa znacznie mniej skomplikowane niz obecna np na nf2. nie maja przeciez NB+SB tylko jeden chipset. kontroler pamieci tez jest w procku. powinno byc taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uwazam ze te plyty beda sporo tansze jeszcze.

1. teraz to jest nowosc

2. te mobos sa znacznie mniej skomplikowane niz obecna np na nf2. nie maja przeciez NB+SB tylko jeden chipset. kontroler pamieci tez jest w procku. powinno byc taniej.

no tez fakt może będzie warto te nasz 1700 posprzedawać i sobie kupić hamerka na na tym nforce 3 jak sie bedzie dobrze kręcił też bedzie miło tylko zeby z ceną proca ani mobo nie wymyślili jakiegoś haka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie rzecz biorąc- jak ktoś ma zamiar brać AMD, to niech się skupi na Opteronach, bo Athalon 64 to nieporozumienie. Wydajność wieksza, bardziej przyszłościowe rozwiązanie ( podstawka ) no i cena niewiele większa.

Zobaczymy, może zmienię zdanie jak ceny obniżą pułap.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...