MrSzarko Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników, ekipę purepc.pl oraz gości Dosłownie wczoraj postanowiłem odświeżyć stary zasilacz Modecom Feel 350W pierwszej generacji. Po wyczyszczeniu wnętrza stwierdziłem, że chcę zrobić coś więcej. Pierwszy pomysł był taki by go przemalować na biało, więc natychmiast zabrałem się do szlifowania starego lakieru. Po godzinie zasilacz był gotowy do malowania, lecz okazało się, że farby jest zbyt mało. Dziś odwiedziłem sklep i nabyłem: rurki termokurczliwe, ciemnoniebieski oraz biały (połysk) lakier w spray'u. Ostatecznie zdecydowałem się na biały kolor z niebieskimi paskami, które przypominają te malowane na Fordach GT lub Mustangach. Przemalowany został również wentylator oraz grill chroniący wentylator od zewnątrz. Całość uzupełniają 3 diody LED o niebieskim przyjemnym świetle i nieoślepiającej jasności. W planach pozostały oploty, lecz nie wiem jakiego koloru (czarny, biały, niebieski), poprawki lakieru (odprysk oraz grudki kurzu) oraz nałożenie warstwy bezbarwnego lakieru. Zachęcam do komentowania Po poprawkach na pewno dodam kolejne zdjęcia :)NEXT:Tutaj kolejne zdjęcia :) oploty będą z linki i mam nadzieje że sie uda :D Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez MrSzarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 a zasilacz malowałeś pod jakiś projekt komputera czy tak dla sportu? Daj zdjęcie jak jest zamontowany :) wygląda bardzo ładnie, pytanie co chcesz tym zasilać, bo Modecom Feel jest na czarnej liście zasilaczy zdecydowanie odradzanych, z naciskiem na zdecydowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSzarko Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 a zasilacz malowałeś pod jakiś projekt komputera czy tak dla sportu? Daj zdjęcie jak jest zamontowany :) wygląda bardzo ładnie, pytanie co chcesz tym zasilać, bo Modecom Feel jest na czarnej liście zasilaczy zdecydowanie odradzanych, z naciskiem na zdecydowanie. To było dla sportu, lecz całkiem możliwe, że i będzie z tego cały projekt komputera w stylu HTPC :) Zdjątko dam, ale gdy będzie ukończony i dodam też kilka z oplatania ;) O tym że jest on dość kiepskim zasilaczem wiem od dawna ;) ale ten staruszek ma już prawie 10 lat i nic nie popalił pomimo OC (Celeron D 335 2.8GHz -> 3.5GHz + Radeon 9550 z taktowaniem bodajże 497MHz na rdzeniu i 370MHz na pamięciach) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSzarko Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Oploty są bawełniane, ciężko wchodzą, ale wyglądają bardzo ładnie, no i oczywiście nic nie prześwituje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSzarko Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Wtyczka 20pin ukończona po dwóch dniach nabierania wprawy ;)Jutro zrobię jeszcze dodatkowe 4pin dla 24pin atx a potem pójdą molexy i sata :) Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez MrSzarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSzarko Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) A oto obiecane 20+4 pin ATX :)Zrezygnowałem z robienia oplotów dla molexów i jednego Sata ;) niedługo finalne zdjęcia :) Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez MrSzarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metanol Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Jest taka seria Antec TruePower Quattro. Ja mam takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...