Pavu Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Cześć, Proszę o sprawdzenie zestawu do 3000zł (planuje zakup karty graficznej w późniejszym terminie), zależy mi na responsywności systemu - w gry będę grał sporadycznie więc nie zależy mi na ultra wydajności ale wazne jest aby komputer chodził gładko. http://www.morele.net/inventory/info/5Caajj/ EDIT: Myślałem nad http://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-r4-black-pearl-usb-3-0-fd-ca-def-r4-bl-517874/ Fractal design define r4 ale obawiam się niskiej jakości frontu i wysokich temperatur po podkręceniu procesora. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez Pavu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozdmaru Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) 1)Zastanów się czy będziesz zajmował się OC CPU. Jeśli tak możesz pomyśleć o dołożeniu około 50 zł do p.głównej opartej o chipset Z87 np. ASRock Z87 Extreme4. 2)Zastanów się czy potrzebujesz PC już teraz. W maju/czerwu pojawią się płyty główne oparte o chipset Z97 i procesory z rodziny Haswell Refresh, a także Devil's Canyon, czyli procki z odblokowanymi mnożnikami (i5-4670K "zamieni się" w i5-4690K). OC na nowych prockach Intelach powinno stać się łatwiejsze i będzie osiągać wyższe taktowania (do 5GHz na coolerze korzystającym z powietrza). Jeśli Cię nie kręci OC, a blaszak potrzebny Ci już teraz to bierz to co wypisałeś na liście. W sumie to możesz wymienić Ram na G.Skill 4x2 GB 2133MHz CL9. Są one nawet tańsze od Cruciali na Neweggu. Poczekał byś parę dni na shipping. Jednakże procki mają problem z obsługą takiego taktowania (chociaż XMP może to zmienić jeśli się nie mylę). A i Fractal raczej będzie dobry. Musisz tylko zapewnić bardzo dobry air-flow dodając parę wnetylatorków i raczej nie będziesz miał problemu z wysokimi temperaturami CPU. A propo G.Skilli jeśli będziesz je rozważał upewnij się, że nie kolidują z coolerem cpu. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez Nozdmaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Na tym H87 również podkręci procesor więc nie ma sensu dopłacać. Do tego wysokie temperatury we Define R4 bez karty graficznej? Proszę Cię :lol: Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozdmaru Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Zawsze może skorzystać z oferty SPC i kupić Gladiusa M40. Nabyć p.główną z Z97 a za 1.5-2 lata jak będzie potrzebował to kupi Broadwella. Z97 da lepszą możliwość rozbudowy. Ewentualnie H97. Ale to tylko ja chyba tak mam, że myślami wybiegam zbyt w przyszłościową rozbudowę blaszaka zanim go złożę. Damn:lol: Btw jak ktoś chce bardzo chłodzutkiego GPU najczęściej znajduje hajs na water-cooling całego PC. ;) Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez Nozdmaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavu Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Karta będzie ale później ;) jakiś r9 280x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...