TreVar Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam, Potrzebny mi jest komputer do studia muzycznego. Chciałbym na niego wydać max. 5.000. Na pewno chcę Intel Haswell, gdyż później będzie wymiana na platformę Haswell Refresh. W cenę nie ma być wliczona karta dźwiękowa. Gry odpalane nie będą wcale, tylko praca w AVID Pro Tools etc. Na pewno potrzebny jest 4-rdzeniowy (i 8-wątkowy) procesor, 8GB - 16GB RAM, zasilacz o sprawności 80+ silver (i w górę). Obudowa ma być wyciszona. Tapatap by HTC Evo3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Może http://www.morele.net/inventory/info/BSJrM9/ ? Chyba programy tego typu nie wykorzystują GPU, więc jest i7 z integrą (zamiast xeona), zasilacz GOLD, i wszystko powinno być ciche :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TreVar Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 A jakiś cooler z chłodzeniem pasywnym Tapatap by HTC Evo3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Wiesz, jak koniecznie musi być całkowicie niesłyszalny to w tej cenie da się złożyć coś z chłodzeniem wodnym. Ale jak pasywne to nie wiem czy da radę, bo haswelle się mocno grzeją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TreVar Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ni do muzyki powinien być. A Thermalight HR-22? Tapatap by HTC Evo3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Nawet jeśli założysz chodzenie pasywne na procek i będzie to działać to wtedy musi być bardzo dobry obieg w obudowie więc sądzę że wyjdzie głośniej, a przy wysokim obciążeniu i tak nie sądze żeby sobie poradził sam radiator bez wentylatora z oddaniem ciepła. Już lepiej iść systemem dużo wentylatorów na małych obrotach typu 500- 800rpm Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ale w takim razie serio lepszym rozwiązaniem może być chłodzenie wodne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ale w takim razie serio lepszym rozwiązaniem może być chłodzenie wodne :) Czy Ja wiem trzeba by było dużą chłodnice żeby działała poza obudową. W innym wypadku chłodzenie wodne też potrzebuje wentylatorów na chłodnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TreVar Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 No to poproszę z chłodzeniem wodnym. Może się coś stać, jak się wyleje płyn? Tapatap by HTC Evo3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 No to poproszę z chłodzeniem wodnym. Może się coś stać, jak się wyleje płyn? Tapatap by HTC Evo3D poczytaj na początek na forum jest odpowiedni dział. Tj raczej rozwiązanie dla ludzi którzy lubią takie rzeczy no ale jak chcesz to próbuj. No i chłodnica na zewnątrz obudowy bez wentylatorów może da rade ale nadal będziesz miał dysk, jakieś wentylatory w obudowie, zasilaczu. Hmmm nie widze w tym sensu zostaje przy tym że to jest dla ludzi którzy się tym interesują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 inwestujesz spora kase w cos co jest drugorzedne. Niestety nikt ci tu narazie nie zlozyl kompa do robienia muzyki tylko kompa "do grania bez grafiki". Musisz pytac sie na forach gdzie ludzie tworza faktycznie muzyke. Swoja droga zabawa w wode to glupota. 2 ciche duze wentylatory dobrze skierowane spokojnie sobie poradza z pasywnym chlodzeniem i7. Ewentualnie jeden wentylator na radiatorze i bedzie cisza. Swoja droga po co ci taka wielka obudowa czy wyczynowa plyta glowna? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) inwestujesz spora kase w cos co jest drugorzedne. Niestety nikt ci tu narazie nie zlozyl kompa do robienia muzyki tylko kompa "do grania bez grafiki". Dlaczego? Interesuje mnie ta odpowiedź ;D Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 napisalem ci, przeplacasz za plyte, bierzesz duza i droga obudowe chociaz mniejsza bedzie rownie dobra. Dysk ssd 240 giga super sprawa ale czy nie wysatrczy ci 120 np. A nie myslisz o zadnym sprzecie ktory ma ta muzykr robic. NIe znam sie na tym wiec nie bede wnikal ale domyslam sie ze jakas karta dziekowa czy tego typu sprzet bedzie konieczny. Napewno na czyms bedziesz chcial odsluchac to co nagrales wiec pewnie jakies sluchawki, DAC czy co tam sie jeszcze daje. NIe napisales czy bedziesz dawal jakis wokal albo uzywal jakis instrumentow. To musi miec jakies interface przeciez. No chyba ze to wszystko juz masz. to co innego. W koncu chciales i7 i 16gig ramu wiec dosyc potezny sprzet do czegos wiecej niz amatorska zabawa. 1 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 No nie wiem, płytę dałem taką bo jest dobrze wyposażona, duży SSD na programy do muzyki i pliki nad którymi się aktualnie pracuje. Napisał, że karta dźwiękowa osobno, zakładam że słuchawki i monitor też w takim razie ma. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TreVar Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Resztę sprzętu mam/zakupię - potrzebny mi PC Tapatap by HTC Evo3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...