Skocz do zawartości
lakus978

Chłodzenie wodne kompaktowe na 770.

Rekomendowane odpowiedzi

Gotowych zestawów jak Corsair Hxx na CPU to w przypadku kart chyba nie ma .

Są gotowe bloki wodne ( typu Full Cover chłodzące nie tylko rdzeń ale także pamięć oraz inne elementy , są także bloki na samo GPU ) , do tego potrzebujesz pompki , chłodnicy i węży .

Niestety to trochę kosztuje .

Może zastanów się nad chłodzeniem AC np. Gelid Icy Vision Rev. 2 za 150 zł czy Arctic Cooling Accelero Twin Turbo II za 167 zł z cooling,pl .

Ew. Prolimatech MK-23 Black za 274 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperatury masz w normie. daj sobie spokoj. a jak ci to dalej spokoju dawac nie bedzie to ustaw sobie w msi afterburner wlasny bardziej agresywny profil wnetylatorow na karcie i ci temperatura spadnie lekko ponizej 70c

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam obecnie mam GTX 770 Gigabyte W3, w niekótrych tytułach temp 80 stopni lub około 75 przy zamkniętej obudowie.

Czy są na te kartę jakieś gotowe zestawy chłodzenia wodnego czy też nie, bo nic nie znalazłem na ten temat

Accelero Hybrid 120 lub Kraken G10+ np corsair H90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam obecnie mam GTX 770 Gigabyte W3, w niekótrych tytułach temp 80 stopni lub około 75 przy zamkniętej obudowie.

Przy otwartej obudowie jest wyraźnie chłodniej? Problem jest więc z wentylacją obudowy.

Jak wyżej napisano, temperatury są w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo, ... mam inne pytanie oryginalnie mam teraz 140mm u góry, 120mm z przodu i z tyłu. Komp jest na bieżąco czyszczony z kurzu itp, ale patrzyłem na stare już testy to one są słabe bo to oryginały Anteca, może polecicie coś innego, cichego i wydajnego... 140 oraz 120 w sumie to by się przydał test na portalu ;) nie jedna osoba napewno ma z tym zakupem problem

Edytowane przez lakus978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi