Skocz do zawartości
darky71

Uchwyt do monitora na ścianę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , przymierzam się właśnie do kupna monitora lecz z uwagi na dość małe biurko zmuszony jestem bym monitor wisiał na ścianie i tu pojawia się problem bowiem nie mogę znaleźć odpowiedniego uchwytu.

Chciałbym kupić uchwyt ze standardem VESA który udźwignie kilku kilogramowy ekran o rozmiarze 24 cali oraz żeby miał regulacje kątów nachylenia i możliwość zmiany wysokośći.

Chodzi o to że gdy już owy uchwy przykręcę to chciałbym móc zmieniać pionową pozycję okranu np. żeby byl wyżej albo go zniżyć bo nwm do końca na jakiej wysokości będzie mi się najlepiej pracowało z nim i jeżeli bym chciał obejżeć na nim flim to chciałbym wtedy sobie go wyżej dać żeby był lepszy widok itd.

Fajnie jakby monitor na uchywcie nie był za daleko od ściany.

CZy mógłby mi ktoś znaleźć taki uchywt lub podobny ?

Mój budżet to max 150 zł !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, 

pytałem się czy masz odsunięte biurko od ściany dlatego iż chciałem Ci polecić takie o to rozwiązanie:

https://www.mikam.com.pl/sklep/uchwyt-biurkowy-tv-monitor-lcd-led-10-23-vesa-75x75-100x100-alu-p-1126.html

Nie wiem czemu ale wydaję mi się to całkiem wszechstronne. 

Link dałem dla przykładu rozwiązania a nie docelowy sprzęt który mógłbyś kupić. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej , wiem co to znaczy ,ale nie dostrzegłem znaczącej ich ilośći w poprzednich postach z racji tego że je usunełeś. Dzięki za upomnienie , postaram się już ich więcej nie nad używać.

Może się coś wypowiesz bo mało osób chyba ten temat zainteresował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, podłączę się do tematu, bo chciałbym zamontować sobie takie ramię do manipulowania położeniem monitora przy biurku. Przeszukiwałem już na allegro, ale trochę boję się zawodności - że się szybko zepsuje, dlatego wypatrzyłem dwa w innych sklepie. Zastanawiam się między takim:

https://www.conrad.pl/Uchwyt-sto%C5%82owy-do-monitora-Xergo-29156C39,-25,4-cm-%2810%22%29-134,6-cm-%2853%22%29,-Maksymalny-ud%C5%BAwig:-14-kg,-do-monitor%C3%B3w-Apple.htm?websale8=conrad&pi=406231&ci=SHOP_AREA_17155_0413021

A:

https://www.conrad.pl/Uchwyt-sto%C5%82owy-do-monitora-NewStar-Products-FPMA-D960D,-25,4-cm-%2810%22%29-134,6-cm-%2853%22%29,-Maksymalny-ud%C5%BAwig:-20-kg,-do-2-monitor%C3%B3w.htm?websale8=conrad&pi=615921&ci=SHOP_AREA_17155_0413021

Nie wiem który lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi