Arantus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Witam serdecznie, Po awarii kupuję nowe części, poniżej konfiguracja + stary gtx 460 oc Gigabyte + 8 GB 1333 ddr3 + ssd ready 3 Kingston 128GB. Proszę tylko o opinię czy z nowymi częściami cały zestaw będzie ok, ew alternatywy do mobo procesora oraz zasilacza które muszę kupić. 1 Płyta główna ASRock Fatal1ty B85 Killer, B85, DualDDR3-1600, SATA3, ATX (B85 Killer) 2 Procesor Intel Core I5-4570 3.2GHz LGA1150 BOX HASWELL BX80646I54570 3 Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W PSU 80Plus Bronze Modular 4xPEG SPC088 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Żeby już nie otwierać nowego wątku potrzebuje rady odnośnie do w/w I5 oraz propozycje następcy już wiekowego GTX660. Budżet łączny najlepiej do 1000zł. Czekam na propozycje i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Te części z pierwszego postu już kupiłem, teraz pozostaje mi wymienić boxowe chłodzenie i zbierać na grafikę do zestawu. Tyle że NVidia ale nie mam pojęcia co zakupić. Żeby było optymalnie poniżej cały obecny zestaw: 1. Intel I5 4570 (Wymieniamy chłodzenie BOX) 2. Asrock Fatality B85 Killer 3. 8GB RAM 1333 DDR3 (2XKingston Hyper Blu, 2xOCZ Gold LV) 4. Gigabyte GTX 460 OC 1GB (Potrzebny upgrade) 5. Dysk SSD Kingston KC300 120GB 6. Zasilacz SilentiumPC Deus M1 Proszę tylko o poradę w sprawie grafiki i chłodzenia. Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2014 przez Arantus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Cooler fera To co zostanie na grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sammy69 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 tu masz dobre i nie drogie chlodzenie http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-2-he1224-spc094-616308/ Nie wiem ile chcesz wydać na grafe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luccek Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Cena do wydajności to polecam r9 270x http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r9-270x-gaming-2gb-ddr5-pci-e-256bit-2dvi-hdmi-dp-box-r9-270x-gaming-2g-612659/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Jeśli chodzi o kartę to chyba jednak wybiorę z NV bo 460 służyła mi dobrze, włącznie z oc. Ew do tej I5 mogę spróbować starego SPARTANA bo kupiłem go wcześniej do Phenomx x4 955BE. Ew może dokupić drugi wiatrak z większymi łopatkami? Pasta jeszcze została Noctua NT-H1. P.S: Tutaj tak z nudów wklejam zdjęcie mojego starego GTX460 z moddowanym chłodzeniem po ac accelero i przerobieniu go. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 (...) z graf to gtx 760 nvidii lub http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-r9-280-dual-x-boost-3gb-ddr5-384-bit-2dvi-hd-dp-11230-00-40g-635102/ 960zł i masz mocny sprzet do gier Za tą cenę tylko pełny 280x, a nie to co tam zasugerowałeś. @Arantus jak chcesz. Branie nV w tym przedziale to pomyłka. Cena za 760 to kpina. W tej samej cenie masz 280x którego odpowiednikiem nV jest 770, ale jak chcesz :) Osobiście też długo byłem z nV, ale nie mam jakiś uprzedzeń i stosunek wydajność/cena decyduję :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Dzięki wielkie za pomoc, dzisiaj odebrałem i zamontowałem co w/w, wszystko śmiga aż miło. Niebawem nowa karta ale spokojnie, bo ten komputer i tak już jest drożeje z miesiąca na miesiąc. Dzięki wszystkim za pomoc, jeśli jeszcze mógłbym prosić odnosząc sie do wypowiedzi: Za tą cenę tylko pełny 280x, a nie to co tam zasugerowałeś. Jakiś konkretny model, chłodzenie biorę na siebie bo już przerabiałem to i owo. Zależy mi tylko na wyjściowym fabrycznym oc i relacji Cena/Jakość. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Spokojnie Panowie :D , zastanowię sie nad tą kartą poważniej, ew wywalę referencyjne chłodzenie i spróbuję przystosować tego na obrazku w poście powyżej bo chyba z opisu na stronie producenta jest kompatybilny... (Zawsze można wziąć kartę z gorszym chłodzeniem i co za tym czasem idzie niższą ceną) -Czy Spartan HE924 z dwoma Zephyrami 92' podoła temu I5-4570? Może uda mi się użyć tego co zostało mi na stanie, szkoda tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Podoła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 dobrze że błysnąłeś, myśłisz ze niby pełnego nie polecam? tylko oczywiście w morele bajzel z opisami jest, w tytule brak X a w opisie cały czas wystepuje i w dodatku ta karta jest w kategorii 280X a tu strona producenta http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2022&psn=&lid=1&leg=0# i wszystko pasuje na X Bajzel z opisami? Strona producenta pasująca do produktu to tu http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=0&pid=2194&psn=&lid=1&leg=0 I co, dalej będziesz zgadywał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Nazwa się zgadza, więc nie wiem co ma nie pasować. Fantazjowanie na temat błędu w opisie na stronie morele to faktycznie się zgadza :> 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Morele ma błędy w opisie specyfikacji karty - po kodzie sku "11230-00" można się przekonać jako to karta - R9 280. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...