Red October Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Jest to mój pierwszy post na forum wiec chciałbym wszystkich powitać;) Przechodząc do tematu zastanawiam sie nad modernizacja starego pc.Służy mi on głównie do przegądania internetu i okazjonalnie grania w prostsze tytuły.Używam UBUNTU Linux.Kwota jaka chciałbym przeznaczyć to 800 zł tj. procesor, dysk, ram i płyta główna Skonfigurowałem sobie taki zestaw(w załacznkach): Ram: GoodRam DDR3 4GB 1600MHz CL9 Play Dysk: WD Blue 1TB WD10EZEX 64MB cache SATA-600 Płyta głowna:MSI H81M-E33 Procesor:Intel Pentium G3220 3.00 GHz BOX Ze starego zestawu zostaje zasilacz, obudowa i karta AMD Radeon 5500 series 1GB DDR3 Moje pytanie to czy uciagnie to zasilacz 350W Modecom (wiem made in china, ale to ten troche droższy od modecoma)I czy bede musiał jeszcze coś dokupić (chłodzenie, kabel sata)?Dodam ze nie wiem czy rozmiar płyty jest odpowiedni bo obudowa jest taka standardowych rozmiarów skrzynką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red October Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Coż odpowiedzi jak narazie nie ma, a chciałbym jeszcze zapytac czy w przypadku plyty atx i microatx jest róznica w rozstawie kołeczkow do mocowania plyty w obudowie?? Edytowane 2 Maja 2014 przez Red October Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Rozstaw jest taki sam . Ten zasilacz modecoma to co za model dokładnie ? Do grania w proste i/lub starsze tytuły integra powinna starczyć , HD5570 nie jest specjalnie wydajny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red October Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Model zasilacza to Modecom feel III 350w ATX.Mam pytanie odnosnie napedu DVD jest dosyc stary i podlączany na zwykle ATA szeroki pasek ,czy jest mozliwe kupic jakas przejsciowke z ATA na SATA Tak wygląda stacja dysków. Zastanawia mnie co to za 4-ro pinowe złacze Edytowane 3 Maja 2014 przez Red October Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Ta 3 generacja feela jeszcze całkiem na chodzie. Pentium jest energooszczędny, podobnie jak i ten radeon, sądzę że nawet modecom da rade Edytowane 3 Maja 2014 przez KapitanZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Tak, powinien dać sobie radę. Szczególnie, że Twój zestaw nie będzie od niego zbyt dużo wymagać. Procesor Intel Pentium G3420 (3M Cache, 3.20 GHz) BOX BX80646G3420 Płyta główna Asus H81M-K H81 (PCX/DZW/VGA/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX) Pamięć GoodRam 4GB PC3-10600 CL9 (GR1333D364L9S/4G) Cena: 726 PLN. Propozycja konfiguracji z wyżej taktowanym procesorem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Dwa bardzo ważne pytania: - Czy napewno napęd DVD jest Ci potrzebny? Nawet nie jestem w stanie powiedzieć kiedy ostatnio używałem. - Czy dysk o rozmiarze 1TB jest Ci potrzebny? Można troszkę dołożyć i mieć SSD(np. Crucial SSD M500 240GB - 406 zł). Komfort nieporównywalny. Link do poczytania: http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/. Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red October Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Chcialbym dowiedziec sie jescze jak jest podlączane zasilanie do dysku. Kabelek z zasilacza czy z płyty głównej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 [standardowo] Od płyty głównej leci kabelek do danych, zaś wtyczka zasilająca jest od zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...