gru8son Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Witam, Dzisiaj odmówiła posługi płyta główna więc chciałbym lekko odnowić komputer. Aktualnie posiadam: płyta główna: MSI P55M-GD45 procesor: pentium 2.8 "G6950" ram : 2 x 2GB ddr3 kingston hyperx dysk twardy: samsung 500gb sata hdhd502hj sa grafika: radeon hd 6850 Zasilacz Chieftec APS-550S 550W Zastanawiam się nad: płytą główną: GIGABYTE GA-B85M-D3H procesorem: Intel dual core G3220 2x 3GHz Z góry przepraszam za niejasności :) Czy ma to jakiś sens? Mam budżet ok 500 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Wg mnie ma to jak najbardziej sens, z tym że do G3420 chyba opłaca się dopłacić 10 czy 15 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gru8son Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 aaa i jeszcze jedno czy to wszystko mi się"zmieści" w starej obudowie i czy w ogóle się do tego nadaje. Obudowa Eurocase micro ATC MC41 Mini Tower jeśli to coś komuś mówi :). Da radę "udźwignąć'? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Wymiary płyty (244x225) masz podane np. na stronie Gigabyte. Chłodzenie stockowe wiadomo jakie jest, małe i niskie. Trudno sobie wyobrazić co by się miało nie zmieścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gru8son Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 ok kupiłem: procesor: Inter Core i5-4670 płytą główną: GIGABYTE GA-B85M-D3H Czy dam zasilacz 550 W wytrzyma ? Czy powinienem kupić lepszy ? Dzięki z góry za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4toku Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 Ten zasilacz co masz spokojnie to uciągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...