evald Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Witam. Mam problem z nowym laptopem Della 15 3521 Windows 8 64-bit. Od początku: ruter stoi na parterze, laptop na 1 piętrze. Już przy pierwszej konfiguracji systemu zauważyłem, że sieć domowa zanika, gubi zasięg, internet wolno działa (inne laptopy nie mają problemów). Lecz jeśli laptop jest bardzo blisko rutera to nie ma problemów. No nic, google i znalazłem, że ludzie też mają podobne problemy -> http://en.community.dell.com/support-forums/network-internet-wireless/f/3324/t/19497222.aspx Wklepałem w ustawieniach karty zmiany zapodane z tamtego forum i bez zmian, a ponad to zmuliło to kartę jak i komputer, tj. wprowadzenie jakichkolwiek zmian w ustawieniach karty, usunięcie sterownika itp. kończyło się zawiechą przy akceptacji. Windows recovery i dalej się bawię. Wydajność ustawiona na max w opcjach zasilania itp. Sterowniki mi trochę nie pasują -> http://www.dell.com/support/home/us/en/19/product-support/product/inspiron-15-3521/drivers Data aktualnego sterownika to 2013-5-31 i niby aktualny. ID sprzętu: PCI\VEN_14E4&DEV_4365&SUBSYS_00161028&REV_01 PCI\VEN_14E4&DEV_4365&SUBSYS_00161028 PCI\VEN_14E4&DEV_4365&CC_028000 PCI\VEN_14E4&DEV_4365&CC_0280 Karta Broadcom. Nie mam pomysłu już. Jeśli ktoś miały jakiś pomysł to proszę o radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Albo karta wanięta ( moduł radiowy ) lub system antenowy. Sprawdz docisk pigtaili w karcie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evald Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Myślisz że mogę grzebać na gwarancji? Żeby potem nie było coś... chociaż plomb nie widzę i raczej nie ma. Z tego co widzę to wystarczy tylko klawiaturę zdjąć, tylko jak będą ślady rozbierania (trzeba podważyć śrubokrętem)...? //ok sprawdziłem, kable wydają się być dociśnięte... Edytowane 3 Maja 2014 przez evald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Mi niestety najbardziej karta nie pasuje ,, kiedys w 1 acerze zasieg był 2m od routera pozniej lipa,,,pigtail nie założony,,,, Jak masz sasiada to moze użyczył by ci karty na Mpcie i wtedy wiemy na 1000% co jest ... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evald Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Ok dzięki za odpowiedź. Nie będę już więcej grzebał, zadzwonię do Della. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...