Skocz do zawartości
sacherus

Monitor do programowania i oglądania filmów.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!
Pewnie to jest temat jak większość. Potrzebuję monitora do oglądania filmów i pracy (jako programista).
Moje wymagania to najlepiej:

- 23 cale ( 22 też może być, mniej 24 cale, bo mi chyba oczy wyparują sad.gif )
- 16:10 ( chociaż nie odrzucam 16:10, na 4:3 nie da się filmów oglądać niestety sad.gif )
- IPS (chociaz nie wiem czy TN widzialem na oczy, nie zalezy mi jednak na czasie reakcji)

Opcjonalnie bajery (w takiej kolejności):
- tuner (jakiś mecz warto w telewizji oglądnąc czasem)
- pivot (chociaż zastanawiam się czy warto, bo widziałem to tylko w pracy i nie mam doświadczenia)
- głośniki (bo nie mam żadnych i muszę słuchać zgrzygów mojego laptopa)
- usb (czasem filmy by było fajnie sobie odtworzyć)
- 3D (2 razy w sklepie widziałem, ale to było dawno, tu się zastanawiam czy warto)

Na reszczie rzeczy (czerń, kontrast, stylistyka) mi nie zależy. Docelowe chcę mieć 2 monitory

Zdaży mi się czasem w coś pograć, ale raczej z kumplami i może kiedyś sobie konsolę kupię.

Zastanawiam się jaki monitor kupić (bo widzę, że teraz jest stagnacja na rynku i kompletnie nie wiem co wybrać). Czy po prostu olać wszystko i kupić sobie jeden monitor za 450/500 zł, bo wszystkie to jedna wydra?
Chodzi mi po głowie legendarny: LG DM2352D-PZ, ale czy nie jest za stary, czy większość rzeczy w nim to tylko bajery? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi