Finchy Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 z racji absolutnego nie korzystania ze stacji DVD w lapku myślałem, by w to miejsce wsadzić sobie dysk SSD by przyspieszyć pracę komputera. Zastanawiam się jak mogę zaślepić/wykorzystać dziurę, jaka mi zostanie po DVD no i czy taka operacja w sumie jest możliwa? Lap z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Szukaj HDD Caddy do Twojego laptopa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 z przesyłką ponad 100zł wyjdzie... chyba już wolę sam wystrugać ze starego napędu :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 ~70pln z Shenzen. Przy SSD nie powinno być problemu ale jakbyś później chciał wrzucić tam HDD to może zacząć buczeć przez słabą konstrukcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 HDD mam 640Gb, przestrzeń wystarczająca. SSD byłby 64-128 celem przyspieszenia tego trupka ** tyle modów już w nim zaszło, że nie wiem czy jest sens. Nowe gniazdo audio, wymiana matrycy z błyszczącej na matową, wymiana dysku z 320 na 640, zmiana procesora z P6200 na i3, zmiana RAM z 2x2 na 4+2Gb)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Lee Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Zrobiłem tak samo jak autor ma w planach. Napęd DVD użyłem może kilka razy przez kilka lat, więc był mi niepotrzebny. Kupiłem więc kieszeń na dysk. HDD Caddy mają podłużną zaślepkę symulującą wygląd napędu, więc nie będzie brzydkiej dziury z boku laptopa. Za swoją kieszeń zapłaciłem jakies 60 zł z wysyłką na Allegro i śmiga elegancko. Wrzuciłem tam HDD, a na głównym slocie siedzi SSD. Zero problemów. SSD zawsze warto kupić, bo komp działa naprawdę przyzowicie:D A nawet jeśli sprzedasz tego "trupka", to dysk sobie wrzucisz do nowego kompa, więc nie są to zmarnowane pieniądze ;) Edytowane 5 Maja 2014 przez Bruce Lee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...