filazaf Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Witam, mam problem. Otóż chce podłączyć do mojego routera drugi router. Jak to zrobić? Niby mam specjalny router do tego, ale nie wiem jak się za to zabrać, może mi ktoś pomóc? Do czego mi to potrzebne? Ano mam multi room w telewizji satelitarnej, ale drugi dekoder wymaga podpiecia do sieci. Więc aby pół domu nie ciągnąć kabli, chciałem obok niego postawić router i podłączyć dekoder kablem rj45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Więcej info, jak ma wyglądać sieć, jak się mają routery komunikować między sobą?? wi-fi? i może konkretnie jakie routery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filazaf Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) routery mają się komunikować przez wifi na odległość kilku pokoi kupilem belkin f5d7234-4 v3 A router który ma neta(czyli ap?) to Huawei hg523a Edytowane 5 Maja 2014 przez filazaf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filazaf Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Zrobiłem coś takiego, ale to bez sensu, bo oba roytery muszą byc polączone rj, a nie o to mi chodziło http://netdiag.pl/artykuly/router/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 zobacz czy w tym belkin przy ustawieniach wi-fi jest opcja bridge, czy tylko włącz i wyłącz wi fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filazaf Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 zobacz czy w tym belkin przy ustawieniach wi-fi jest opcja bridge, czy tylko włącz i wyłącz wi fi Nie widzę, chyba że źle patrze I zakładce mac adress też nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 prawdopodobnie twój router nie obsługuje funkcji bridge :/ tutaj jest opisane gdzie powinna być ta opcja a u ciebie jej brak http://www.belkin.com/us/support-article?articleNum=10759 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filazaf Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Ok, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) No to kup najprostszy Acces point i po sprawie... wpinasz go w WAN w 2 routerze i masz Repeater z pełna wydajnością. Edytowane 6 Maja 2014 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...