Cinek_P Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Witam mam taki problem, oto moje napiecia: Czy na lini +12V nie jest troche dużo, i na +5V jest lekko mówiac mało? Procek nie podkrecony 1600+ , plyta ECS KT333.Ostatnio pojawily mi sie na dysku bad bloki moze to byc tego przyczyna, no i od czasu do czasu sie resetuje lub wylacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 13 V to jest faktycznie za dużo.Według specyfikacji ATX napiecia powinny być +-5% co powinno wynoscić max 12.6V(według mojego rachunku).5V jeszcze jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek_P Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 dodam jeszcze ze mam odubowe cotegen a zasilacz IMPET 300W, ale chodzi mi o to drugie +5v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 NO 5V masz OK ale pomiar był robiony w stresie czy idle?? IMPET hmm.... to wszystko wyjaśnia :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ja mam zasilacz DEER i jest niezła paranoja; Config jak w podpisie 3,3v = 3,33v 5v = 5v +12 = 13,01 -12 = 12,86 te małe wartości takie piękne, ale te dwunastki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek_P Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 w stresie czy nie jest podobnie wachania na +5V sa od 1V do 3.20V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 w stresie czy nie jest podobnie wachania na +5V sa od 1V do 3.20V O k.u.r.w.a to ten komp jeszcze chodzi :D :) :o 8) :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 w stresie czy nie jest podobnie wachania na +5V sa od 1V do 3.20V O k.u.r.w.a to ten komp jeszcze chodzi :D :) :o 8) :lol: :wink: hehehe 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek_P Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 zrobilem pomiar miernikiem no i wszystko jest w normie procz +12v jest okolo 12,50 czy to moze byc wynikiem bad blocku na dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ew bad block moze byc wynikiem tego :) - ale 12.4V to jeszcze w normie - nie wiem jak toto 5VVSB wplywa na kompa ale to moze byc wina tego (o ile na mierniku tez wyszlo takie male) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...