Skocz do zawartości
michaln007

Zestaw za ~5tyś sprawdzenie doboru cześci

Rekomendowane odpowiedzi

- Witam, jako że mój wierny laptop padł przyszła pora na kupno skrzynki,

- Komputer będzie używany do pracy z programami pakietu Adobe CS6, do programowania w Delphi oraz czasem do gier.

- Z Rzeczy które chce mieć na 100% to Procek i7, grafikę Nvidia i obudowę Fractala (bo jest ponoć cicha)) Za ten zestaw wyszło około 5100zł. Prosiłbym o jakieś uwagi co do niżej wymienionego zestawu - co zamienić, poprawić itp.

1 Procek Intel Core i7 4770k
2 Dysk HDD WH Blue 1TB
3 Zasilacz Be quiet 630W
4 Wentylator Thermalright HR-02 Macho BW
5 Obudowa Fractal Design Define R4 Black
6 Ram Crucial Ballistix DDR3 18GB/1866 
7 Dysk SSD Crucial M550 128GB
8 Grafika Gigabyte GTX 770
9 Płyta główna ASRock Fatal1ty Z87 Killer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tesel? Co to ma do rzeczy?

Jakie konkretne programy pakietu Adobe?

Dokonałbym tu kilku zmian:

http://www.morele.net/inventory/info/UCXM3p/

Zasilacz na G550M - w zupełnie wystarczająca wersje do zasilenia i7-4770K z GTX 770. 

Karta na DCUII od Asusa - dobry wybór jeśli nie zamierzasz podkręcać. Gigabyte ostatnio ma problemy z jakością swoich kart i spora ich część wraca na serwis m.in. z tak błahego powodu jak piszczenie cewek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tesel? Co to ma do rzeczy?

Jakie konkretne programy pakietu Adobe?

Dokonałbym tu kilku zmian:

http://www.morele.net/inventory/info/UCXM3p/

Zasilacz na G550M - w zupełnie wystarczająca wersje do zasilenia i7-4770K z GTX 770. 

Karta na DCUII od Asusa - dobry wybór jeśli nie zamierzasz podkręcać. Gigabyte ostatnio ma problemy z jakością swoich kart i spora ich część wraca na serwis m.in. z tak błahego powodu jak piszczenie cewek.

- Jeśli chodzi o Pakiet Adobe to głownie Ilustrator, After Effects, PS, 

- Co do zasilacza fajnie  że podsunąłeś mi taki wybór bo w komentarzach ludzie piszą że jest cichy a o to mi właśnie chodzi - dlatego przekonałeś mnie do tego zasilacza

- Dziękuje również za odradzenie  kart graficznych Gigabyte - bo ważne jest dla mnie też by komputer pochodził parę lat bez problemów

do rzeczy to nie ma nic ale do wydajności to coś tam zawsze  i przede wszystkim dla lansu i dobrego samopoczucia właściciela 

[sensu brania 1866 nie widze bo wystarcza 1600 cl9 (lub mniej) albo cos pokroju 2133 ( w górę)z niskimi timingami

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-16gb-2x8gb-ddr3-1600mhz-cl-9-9-9-24-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp8g3d1609ds1s00ceu-472802/

pyt do autora ile tego ramu bo tam masz wpisane 18??  8 czy 16

- Ramu ma być oczywiście 16GB - wkradł się mały błąd z mojej strony. I tutaj jak się pojawia drobny problem z taktowaniem 2133 bo RAM ten sporo obciąża mój już trochę nadszarpnięty budżet dlatego wybrałem tam te ramy z proponowanego zestawu z tym że zamieniłem je na kości 2x8GB zamiast 4GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi