Skocz do zawartości
Barczy

Laptopowy zawrót głowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam do was pytanie.Ostatnio wspólnie z wami złożyłem mojego stacjonarnego świniaka.Dziś mam pytanie z kategorii Laptop.Chodzi o to, że potrzebuje laptopa dla mojej siostry i jednocześnie mnie.Ona będzie go używała na studiach do nauki jak i ja w technikum informatycznym.Nie ukrywam, że będzie używany też w tripach więc przydała by się żeby też żeby obsługiwał najnowsze tytuły z racji tego, że nie wszędzie jest internet.Budżetu nie ma ale powiem, że ma wystarczyć na 2 góra 3 lata takiego użytkowania.Wiadomo, że nikt nie jest wróżbitą Maciejem i nie da się przewidzieć tego co będzie na rynku gier za dwa lata ale tak +/- wiecie co mam na myśli ^^. (Uprzedzam pytania o moją wiedzę i już prostuje, interesuję się innymi dziedzinami niż hardware, więc asem w tej sprawie nie jestem stąd też to sprostowanie dla internetowych kronikarzy :>)

Taptalk & G2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze kupa kasy.Bo teorytycznie mógłbym poczekać dłużej i kupić tego za 4000 ale nie wiem co na to siostra bo wiadomo, że studia nie poczekają.A coś w okolicach 3000 jest rzeczywiście niewystarczające na powiedzmy te 2 lata?

Taptalk & G2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I7 będzie wytwarzał dużo Ciepła i laptop będzie miał wysokie temp. pracy, w Twoim przypadku i7 jest zbędne, nie mniej jednak Y510p jest najlepszą propozycją jednak w takiej konfiguracji >>KLIK<< procek i5 haswella w zupełności wystarczy, a laptop będze miał lepsze temp. pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi