Arantus Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Czołem, potrzebuję szybkiej pomocy w ustawieniu timingów i napięcia na Asrock B85 killer i modułach 2x2 1333 Mhz OCZ 1.65 2x2 1600 Mhz Kingston HyperX 1.65 Generalnie na tej płycie mam problem z tymi OCZ, także najpierw musicie mi pomóc żeby odpaliły a późno sztywno ustawić te 2 komplety. Dzięki z góry za szybką pomoc ! ) :> Problem jest z ułożeniem na płycie bo niby w dualu jedna para ma być w slotach A2,B2. Przy 4 kościach rozumiem że na przemian ale kupy się to nie trzyma, próbowałem tak i tak ale cały czas jakiejś pary nie wykrywa. Zawsze maks 2, jeśli ktoś ma jakiś pomysł dajcie znać. Pozdrawiam Edytowane 12 Maja 2014 przez Arantus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Odświeżam temat, w tej chwili pomoc techniczna Asrocka też jeszcze nie znalazła rozwiązania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Czy wszystkie sloty są 100% sprawne? Użyj jednej kości w każdym slocie po kolei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Mam podobny problem z OCZ Obsidian 1600mhz,wywala mi je na nominalnych ustawieniach nawet jak podniose napiecia do 1,7.,jedynie dzialaja jakos na 1333 ale i tam sa hocki klocki.niby pamieci uwalone ale jak i kiedy.były w kompie ze 3 razy,Ale wiesz co kupiłem G.skille i wywalalo mi je identycznie za nic nie chciały sie uruchomic a jak sie udalo to 5min i zwiecha.Do tej pory przychodza do mnie kolesie i patrza o co chodzi a chodzi o ustawienie Trfc2 masz tam wartosci Options are: 90ns, 110ns, 160ns, 300ns, 350ns.i na zadnych nie ida tylko na 300,powtarzam 300 i robie z nimi cyrki świata chodza na 2400 bez zajakniecia,jezeli wezme 90,110,160 to padaja nawet na 1333 i 1,7V huuu wie o co chodzi nikt sie z tyym nie spotkał z moich znajomych,ba ani asus,gigabyte a ni sam kolo g.skill nie kumaja :D .Spróbuj ustawic te parametry na 300ns i zobacz 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Sloty sprawne, dzisiaj zobaczę na tych ustawieniach co podałeś Drizz. Tak się zastanawiam czy zmieniać im napięcie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Hmm... obniz CL niew eim jakie masz ale pewnie 9//9/9.. zrób 10/10/10.. i smialo do 1.7 mozesz podbic chociaz przy standardowych ustawieniach powinny chulac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomana Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Jak się dalej potoczyła sprawa? Mam nieco podobny przypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...