Skocz do zawartości
Arantus

Ustawienia RAM

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, potrzebuję szybkiej pomocy w ustawieniu timingów i napięcia na Asrock B85 killer i modułach

• 2x2 1333 Mhz OCZ 1.65
  • 2x2 1600 Mhz Kingston HyperX 1.65

Generalnie na tej płycie mam problem z tymi OCZ, także najpierw musicie mi pomóc żeby odpaliły a późno sztywno ustawić te 2 komplety.

Dzięki z góry za szybką pomoc ! ) :>

Problem jest z ułożeniem na płycie bo niby w dualu jedna para ma być w slotach A2,B2.

Przy 4 kościach rozumiem że na przemian ale kupy się to nie trzyma, próbowałem tak i tak ale cały czas jakiejś pary nie wykrywa. Zawsze maks 2, jeśli ktoś ma jakiś pomysł dajcie znać.

Pozdrawiam

Edytowane przez Arantus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem z OCZ Obsidian 1600mhz,wywala mi je na nominalnych ustawieniach nawet jak podniose napiecia do 1,7.,jedynie dzialaja jakos na 1333 ale i tam sa hocki klocki.niby pamieci uwalone ale jak i kiedy.były w kompie ze 3 razy,Ale wiesz co kupiłem G.skille i wywalalo mi je identycznie za nic nie chciały sie uruchomic a jak sie udalo to 5min i zwiecha.Do tej pory przychodza do mnie kolesie i patrza o co chodzi a chodzi o ustawienie Trfc2 masz tam wartosci  Options are: 90ns, 110ns, 160ns, 300ns, 350ns.i na zadnych nie ida tylko na 300,powtarzam 300 i robie z nimi cyrki świata chodza na 2400 bez zajakniecia,jezeli wezme 90,110,160 to padaja nawet na 1333 i 1,7V huuu wie o co chodzi nikt sie z tyym nie spotkał z moich znajomych,ba ani asus,gigabyte a ni sam kolo g.skill nie kumaja :D .Spróbuj ustawic te parametry na 300ns i zobacz 

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi