Grzedor Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Witam! Chciałem kupić jeden z zestawów za 2000zł, jednak mam pytanie. Który z podanych tam procesorów będzie lepszy do gier?Z góry dziękuje za odpowiedzi :) Edytowane 9 Maja 2014 przez Grzedor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 i5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Tylko i wyłącznie I5 . Szybszy i chłodniejszy niż FX-8320 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Tutaj masz test FX-8350 vs Core i5-4430, czyli szybszy FX i wolniejszy i5 niż pytasz, ale i tak wnioski są chyba oczywiste: http://www.purepc.pl/procesory/jaki_czterordzeniowy_procesor_wybrac_intel_core_i5_czy_amd_fx?page=0,2 W twoim przypadku Intel będzie miał jeszcze większą przewagę w grach. Edytowane 9 Maja 2014 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Zestaw i5 + GTX 750 Ti: http://www.morele.net/inventory/info/xEelqr/ Osobiście widziałbym na miejscu GTX 750 Ti, R9 270 ale niestety nie masz na to budżetu :) W ramach oszczędności, Zalman Z3 Plus możesz wymienić na zwykłą Z3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Za kilka zł więcej jest R7 265 , ma szerszą szynę i więcej ROP/TMU/SP . Będzie się lepiej sprawdzał w wysokich rozdzielczościach , choć ten Palit też niczego sobie - ostro podkręcone GPU dużo mu daje w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzedor Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Siemanko :)Chciałem kupować ten zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/xEelqr/ i dorzucić jakieś 4 GB ramu i zamiast 750Ti wsadzić R9 270 albo GTX 660. Pytanie, która z tych karta jest wydajniesza, chłodniejsza? Na tych Watch Dogs'ach mi dosyć zależy więc jeżeli jakiejś dużej różnicy nie ma to wezme GTX'a. I jakiej firmy daną karte kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Obie karty mają podobną wydajność , sporo zależy od gry -raz GTX660 jest lepszy a raz R9 270 . R9 dobre są do grania w BF3/Bf4 . Co do samych producentów - najlepiej brać Asusa , MSI Lub Gigabyte - dają 3 lata gwarancji oraz mają ciche i wydajne chłodzenie ( Asus DC2 aka DirectCU II , MSI Gaming i GB WindForce 3 ) . Po co piszesz ten sam post w dwóch różnych tematach ? ====== Pisał w jednym temacie, tylko nie właściwym, posty przeniosłem. Klaus Edytowane 21 Maja 2014 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzedor Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Witam!Chciałem sobie kupić taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/0AwnbC/ i mam 3 pytania: 1. Czy wszystko będzie dobrze działać?2. Zastanawiam się nad 2 kartami graficznymi czyli tak jak w temacie GTX 660 i R9 270. Która z nich jest wydajniejsza w chłodniejsza w grach? Oraz z jakiego producenta daną kartę kupić?3. Czy w sklepie morele.net można wziąć cały zestaw na raty?Z góry dziękuje za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 R9 270 jest szybsza . Co do producenta - Asus , MSI lub Gigabyte - dobre chłodzenie i 3 lata gwarancji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Załóż mi jeszcze jeden temat, napisz jeden pos z naruszeniem MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! a ubiję twój wirtualny byt na purepc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...