hnck Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Witam :D Oto mój Pc: Procesor-athlon 64 3200+ (orleans) Płyta główna- MSI-7270 Ram- jedna kosc 2gb druga 0.5gb Grafika- NVIDIA GeForce 7300 LE Poszukuje jakiegos Procesora ktory bedzie pasowal do mojej karty i ktory ma 2 albo 3 rdzenie powyzej 2ghz (chce moc zagrac np: w lola i móc w tym samym czasie słuchac muzyki i gadac na skype bez scinek) Wiem, ze komputerek jest stary ale nie oplaca mi sie kupowac narazie nowego bo za 2 lata ide na studia i dopiero wtedy kupie cos nowego i dobrego I jeszcze mam pytanie jak zamontowac procesor ? czy potrzeba do tego jakiegos smaru albo plynu termoizolacyjnego ? A i czy jak kupie nowy procek to bede mogl uzywac xpka czy musze instalowac viste, 7 ? Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Ciężko jest wejść na stronę MSI i sprawdzić jakie procki obsługuje płyta i sobie jakiegoś poszukac na allegro? Wysłane z mojego Lenovo S5000-F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hnck Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Nie jest ciężko jednak chcialbym waszej opini co do kupna Zresztą chcialbym aby ktos mi podal nazwe procka gdyz nie chce popelnic błedu podczas kupna. i jeszcze chcialem sie dowiedziec czy kupujac nowszy procesor musze zmienic system ( inna architektura i te sprawy) Edytowane 10 Maja 2014 przez hnck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Kup jakiegoś Athona x2 3800+ do 4400+. Można to dostać z okolicach 50zł. Systemu nie musisz zmieniać z powodu zmiany cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...