Skocz do zawartości
lemon

Arctic Cooling Copper Silent 2 TC

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.proline.com.pl/shop.php?produkt...KyiqTHyC85NBRBT

co szanowne forumowe jury sadzi na ten temat? nadaje sie to do krecenia axp1700+ jiuhb308 dlt3c przynajmniej na 2.2ghz? tak, wiem wiem... woda lepsza... ale ja wole jednak ac ;) ma ktos owe cudo i moze sie pochwalic osiagami? nie padnie po 3 miesiacach uzytkowania 24h/dobe? ewentualnie moze doradzic cos zastepczego z ac do krecenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm w teorii sie nadaje - 3500+

teoretycznie lepszy od faworyta w tej cenie - spire falcon rock II

ciekawe jak z jakoscia wykonania? na minus - zeby sie pozbyc tego grila chyba 3eba ciac plastik ;-) no ale nie powinien chyba swistac - paluszkow tez nie uchroni ;-)

jak znajdziesz jakies testy daj linka

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam model Copper Silent TC na identycznym procku jak lemon(nawet tydzień identyczny) i mam temp. w stressie 50stopni!! Sprzedawca mówił, że ma taki w domu (na tym procku) i temp nie przekracza 38stropni!!

Czy winą może być źle nasmarowany rdzeń pastą termoprzewodzącą??

Czy może to mieć aż taki wpływ na temperaturę?

Apropo wentyla, to jeśli rozwiąże ten problem, to wentyl jest super!! Nie słychać go prawie wogóle!! Tyle tylko, że mam troche droższą wersję od tego z pytania lemona(za ok.70zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj może. przepływ temp pomiędzy metalami jest lepszy gdy nie ma pomiędzy nimi izolatora. pasta oczywiście przewodzi ciepło dobrze ale gorzej niż metal. ja zawszze cieniutko paluchem z pastą przejeżdżam po rdzeniu a resztę wcieram w podstawę radiatora.

rezystancja termiczna tego coolera to, jak podają, 0.29*C/W, czyli jak w zalmanie tym "pióropuszu", nie pamiętam symbolu.

jakby ktoś porównał oba coolery : ten i FR2 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tez arctica ale Super Silent Pro TC. Tez bez pasty a tem w max strecie 48"C . Jak go paste przejade to bedzie mniej i twedy drut moda mu zapodam. A i zeby te wszystkie "Silent" byly naprawde wydatnie to trzeba sie pozbyc SILENTU :D. Moj np. przy 55*C sie krecil 2000rpm a stac go na max 3500. Ale teraz po malej przeróbce kreci sie na max nie zaleznie od tem procka, ale juz nie jest Silent :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inną metodą jest przesunięcie tego czujniczka bliżej rdzenią.. tam gdzie radiator jest cieplejszy.. wtedy sie szybciej na wyższe obroty wkręca..

bo faktyczneie dopiero powyżej 50 stopni sie normalnie powyżej 2500 wkręca..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.proline.com.pl/shop.php?produkt...KyiqTHyC85NBRBT

co szanowne forumowe jury sadzi na ten temat? nadaje sie to do krecenia axp1700+ jiuhb308 dlt3c przynajmniej na 2.2ghz? tak, wiem wiem... woda lepsza... ale ja wole jednak ac ;) ma ktos owe cudo i moze sie pochwalic osiagami? nie padnie po 3 miesiacach uzytkowania 24h/dobe? ewentualnie moze doradzic cos zastepczego z ac do krecenia?

Wogole niech ktos mi wyjasni pls :)

czemu raz pisze

Slim Silent Pro Termal Control Copper

a za chwile Arctic Cooling Copper Silent 2 TC

na 1 rzut oka (jeszcze jedno mam w zapasie) to 2 calkiem rozne produkty

ale moze sie myle - prosze mnie oswiecic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, mam takie pytanie :

jeśli ktoś porównywał (sam, nie testy) x-dream (nie se, ten za 50 zeta) z falcor rockiem II t o czy rzeczywiście na najniższych obrotach x-d jest sporo głośniejszy od FR2 i czy jes tbardzo głośny na średnich ? bo ma on tę przewagę nad FR2 że można dać full obroty i wtedy chłodzi dużo lepiej (6*C przy 38 - 44*C to sporo). ale chyba nie da się wysiedzieć przy jego wyciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi