Skocz do zawartości
CrimsonPirate

Straight Power E9-CM czy POWER ZONE 750W BQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce zmienić zasilacz na jeden z powyższych (w temacie).

Aktualnie posiadam XFX 550

karta graficzna GF 770 na razie jedna, do tego 2500k podkręcony na 4,6 ghz.

Problem polega na tym ,ze zasilacz ten w grach typu BF4 , rome total war 2 czyli w stresie chodzi strasznie glosno.

W spoczynku jest idealnie , natomiast w stresie bardzo slabo.

Przegladajac rozne fora wybrałem wlasnie te 2 zasilacze, ponieważ m.in tutaj na forum Ten Straight Poweer E9 zyskal najlepsza ocene w obciążeniu (hałas).

Niestety nie widze nigdzie porównania miedzy tymi dwoma konkretnymi odnośnie halasu podczas obciążenia.

Może ktoś z forumowiczow tutaj miał przyjemność korzystać z tych zasilaczy.

Jeszcze jedna rzecz bardzo wazna, chodzi o piszczenie cewki , w xfx tego nie miałem natomiast np. w corsair czy chieftecu cewki piszczaly ,a ja mam bardzo wyczulony sluch na ten odgłos. Mam nadzieje , ze w BQ którego nigdy nie miałem nie będzie tego problemu tak samo jak w XFX.

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam jest posiadaczem straight power e9. Nic nie piszczy. Z pewnością jest najcichszą częścią kompa. To mój drugi BQ. Poprzedni straight power 550W padł po 6 latach.

Ten CM G550M wart jest zastanowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi