CrimsonPirate Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Witam Chce zmienić zasilacz na jeden z powyższych (w temacie). Aktualnie posiadam XFX 550 karta graficzna GF 770 na razie jedna, do tego 2500k podkręcony na 4,6 ghz. Problem polega na tym ,ze zasilacz ten w grach typu BF4 , rome total war 2 czyli w stresie chodzi strasznie glosno. W spoczynku jest idealnie , natomiast w stresie bardzo slabo. Przegladajac rozne fora wybrałem wlasnie te 2 zasilacze, ponieważ m.in tutaj na forum Ten Straight Poweer E9 zyskal najlepsza ocene w obciążeniu (hałas). Niestety nie widze nigdzie porównania miedzy tymi dwoma konkretnymi odnośnie halasu podczas obciążenia. Może ktoś z forumowiczow tutaj miał przyjemność korzystać z tych zasilaczy. Jeszcze jedna rzecz bardzo wazna, chodzi o piszczenie cewki , w xfx tego nie miałem natomiast np. w corsair czy chieftecu cewki piszczaly ,a ja mam bardzo wyczulony sluch na ten odgłos. Mam nadzieje , ze w BQ którego nigdy nie miałem nie będzie tego problemu tak samo jak w XFX. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Może po prostu G550M od CoolerMastera? http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/G550M/10.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jam Jest Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Jam jest posiadaczem straight power e9. Nic nie piszczy. Z pewnością jest najcichszą częścią kompa. To mój drugi BQ. Poprzedni straight power 550W padł po 6 latach. Ten CM G550M wart jest zastanowienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...