dededy Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Siemanko. Tak jak w temacie, zastanawiam się którą kartę wybrać, czy golden sample jest dużo bardziej wydajniejszy? Czy jednak opłaca się taniej kupić standardową wersję?I czy procesor Q8300 będzie dużym ograniczeniem dla tych kart? Jak tak to jaką kartę polecacie żeby była możliwie najlepsza dla tego procesora? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Jaki budżet? Jaka rozdzielczość? Podaj pełną konfigurację zestawu z zasilaczem włącznie (marka, model, moc). W jakie gry masz zamiar grać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dededy Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 chce wsadzić najlepszą możliwą kartę jaka się da budżet max 250zł + wysyłka.Zasilacz to modecoom feel 500w, procesor q8300, 4 gb ram ddr3, monitor 22 cale 1920 na 1080 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Najpierw zmień zasilacz a potem myśl o karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dededy Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 aż tak źle? nie pociągnie chociaż 1 miesiąca? zasilacz bd mógł zmienić w następnym miesiącu.Taki troche wał z tym zasilaczem widze bo kupowałem go przy wymianie procesora, z polecenia mojego kumpla ... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Podziękuj koledze, to jest zasilacz z czarnej listy. Ten zasilacz może pociągnąć komputer... ale do piachu ;) Jak chcesz to kupuj do niego kartę, ja bym go wywalił na śmietnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dededy Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 dobra zasilacz wymienie jak tylko bd mógł, ale tak jak w pytaniu co sądzisz o tych kartach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Z tych dwóch kart w tytule to lepiej brać GTX460 od Gainwarda . GTX460 SE to najsłabsza z całej trójki tych GTX-ów . Choć wsadzenie tych kart do Q8300 mija się z celem , to wolny procek . Optymalnie to jakiś HD6770 by pasował + obowiązkowa zmiana PSU . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dededy Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 ja nie oczekuje nie wiadomo czego, po wymianie zasilacza można troszkę procek podkręcić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Tyle żeby w pełni wykorzystać GTX460 to musiał byś ostro pogonić tego Q8300 . Co może nie być takie łatwe - procek ma niski mnożnik maksymalny i wysokie startowe FSB , musiał byś mieć dobrą płytę która wytrzyma wysokie FSB ( 400+ mhz ) . Do tego musiał byś mieć dobre chłodzenie procka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dededy Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) mam zalmana takie potężne cuś, ale nie zamontowane, a płyta to raczej ssie ;/To jaką najlepszą karte moge to tego wsadzić? I czy odpale na niej bf4?dokladnie to zalman zf9225ath Edytowane 12 Maja 2014 przez dededy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dededy Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Opłaca się kupić tą? http://allegro.pl/palit-gtx-460-se-1024mb-i4223478262.html#tabsAnchor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Czytałeś w ogóle post #8 . Odpuść sobie wersję SE , jest najsłabsza z całej trójki . Jak chcesz koniecznie GTX460 to szukaj wersję 768MB albo pełnego 1GB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dededy Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 A no ok. Więc mówisz, że lepiej kupić HD6770? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 GTX460GS jest lepsze niż HD6770, ale: - Twój proc - nawet pogoniony - będzie go sporo ograniczał. - żre prąd jak głupie, feela na pewno zamorduje. - od palita/gainwarda mają głośne chłodzenie, które ciężko wymienić, bo mają niestandardowe PCB i rozstaw otworów - ja ściągałem jedno z trzech pasujących chłodzeń (deepcol V4000) z reichu, bo na stockowym nie mogłem wytrzymać (fakt, GS mają radiator z heatpipes, ale wentylator tak samo głośny) - ganwardom i palitom prędko poskąpiono radiatora na mosfetach - pierwsze serie miały, później już chyba tylko GS-GLH. Bez nich, na stockowym chłodzeniu często padały. Mierz w 6770 lub lepiej 7770 - to, co dołożysz powyżej 250zł szybko Ci się na prądzie zwróci. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...