brolly666 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Witam szykuję się do kupna nowego laptopa ma mi służyć do neta i grania głównie w Diablo 3, Co polecacie? Warto inwestować ponad 3k na laptopa "do gier" czy można pograć tańszym kosztem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 W Diablo 3 spokojnie pograsz na najwyższych detalach w rozdzielczości full hd na Dell Inspiron z i7 ulv i Hd8850. Polecam, bo laptop ma rewelacyjne przebiegi na baterii (7-10h), całkiem solidne wykonanie i gwarancję "domowa naprawa dell". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_luk Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Taniej o podobnej wydajności możesz dostać LEnovo Y510p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 A o tym co myślicie? http://www.x-kom.pl/p/157226-notebook-laptop-17-3-msi-ge70-2oc-i5-4200m-8gb-750-dvd-rw-gt750m-hd.html?utm_source=google.pl&utm_medium=adwords&utm_content=msi-ge60&utm_campaign=q4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 prawda jest taka, że w diablo 3 gralem na laptopie z c2d p8600 i 4650m 1366x768 high także wszystkie z podanych laptopow spelnia Twoje oczekiwania, pytanie ile chcesz kasy na to przeznaczyć, a tutaj juz decyzja nalezy do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) OK zamówiłem jednak taki sprzęt http://www.x-kom.pl/p/161442-notebook-laptop-15-6-lenovo-y510p-i5-4200m-8gb-1000-dvd-rw-gt755m.html Mam nadzieję, że będzie ok, i mam jeszcze takie pytanie, z tego co czytałem to jest możliwość włożenia zamiast dvd-rw dodatkowego chłodzenia, gdzie mogę w coś takiego się uzbroić? Edytowane 16 Maja 2014 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Dodatkowego chłodzenia w miejsce DVD? Raczej dodatkową kartę graficzną. Do tego laptopa nie potrzebujesz dodatkowego chłodzenia, u mnie w wymagajacych grach jest max 70oC na CPU/GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 A jak klawiatura? Nie czuć nieprzyjemnego gorąca pod palcami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 W grach klawiatura nie jest gorąca. Obudowa robi się cieplejsza ale do gorącej dużo brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Wszystko śmiga aż miło Później przetestuję Skyrim i temperatury podczas grania. Jednak póki co nie widzę różnicy miedzy tym dyskiem a zwykłym hdd. Trochę po testuję i dam znać co i jak. A więc Skyrim na ultra działa dobrze, jednak nie grałem w ten tytuł za dużo, za to przez cały dzień w pracy grałem w World of Warcraft też na ultra, oczywiście śmiga świetnie jednak po kilku godzinach grania lewa część komputera robi się naprawdę gorąca, za to laptop działa cały czas cicho. Przydało by się podpiąć pod ultrabaya jakieś dodatkowe chłodzenie jeśli jest taka możliwość. Inną przeszkadzającą rzeczą jest bardzo ostra dolna krawędź obudowy, osobiście dość mocno mi to przeszkadza. Edytowane 30 Maja 2014 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Wszystko śmiga aż miło Później przetestuję Skyrim i temperatury podczas grania. Jednak póki co nie widzę różnicy miedzy tym dyskiem a zwykłym hdd. Trochę po testuję i dam znać co i jak. A więc Skyrim na ultra działa dobrze, jednak nie grałem w ten tytuł za dużo, za to przez cały dzień w pracy grałem w World of Warcraft też na ultra, oczywiście śmiga świetnie jednak po kilku godzinach grania lewa część komputera robi się naprawdę gorąca, za to laptop działa cały czas cicho. Przydało by się podpiąć pod ultrabaya jakieś dodatkowe chłodzenie jeśli jest taka możliwość. Inną przeszkadzającą rzeczą jest bardzo ostra dolna krawędź obudowy, osobiście dość mocno mi to przeszkadza. Z powodu Twojego posta specjalnie zalogowałem się na purepc po raz pierwszy od lat :P Możesz coś więcej powiedzieć na temat tego laptopa po paru miesiącach używania? Z koneiczności też muszę przenieść się na coś mobilnego i zastanawiam się właśnie nad tym modelem. W Diablo da się grać na max detalach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...