Zardrian Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Witam chce kupić nowy monitor do komputera. Ma on służyć głownie do gier. Dużo osób poleca mi Monitror Eizo Foris FG2421-PL. Tyle że czytałem że Sens kupowania jest wtedy gdy ma się 120FPS. A wynik 120FPS w grach przy zachowaniu wysokich detali jest nie lada wyczynem. Zato jakiś IPS odstrasza mnie nie rowno mierną iluminacją. Dodatkowo chce kupić IPS 27Cal z 2560 x 1440. Gdzie wielu ludzi piszę o problemach z ostrością kompatybilnością z grami etc. Inni jeszcze mówią by czekać aż wyjdą monitory wbudowane z G-synce. Jakoby to miało by być auxilium dla graczy którzy chcą zachować piękny obraz przy wysokich Hz Budżet do 2000-3000zł Kartę będę kupował albo 780ti albo 780 GHZ albo R9 290x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) http://forum.purepc.pl/topic/359642-nowa-kart-graf-i-nowy-konitor-4000-5000zl/ Edytowane 13 Maja 2014 przez olddog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zardrian Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 "Udaj się do działu z monitorami, tam najlepiej Ci doradzą i wytłumaczą" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Zanim podejmiecie wyboru Eizo FG2421-PL, proponuję poczytać ten artykuł oraz ten artykuł. Miałem w styczniu kupić ten monitor ale szybko zrezygnowałem i wiecie co, wcale mnie się ten monitor nie podoba. Chyba, że tylko do grania. Bo jak do ogólnego zastosowania to wierzcie mi albo nie...czeka was katastrofa A przy okazji, znajdź sobie monitor jaki Ci odpowiada wg tej strony lub mniejsze. Najbardziej sklasyfikowane monitory poszczegolnych kategoriach oraz najczęściej zakupionych w poszczególnych zagranicznych sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 To podziel się informacją, co Tobie w nim nie pasowało przy zastosowaniach ogólnych. Domyślam się o jakie kwestie chodzi, bo mniej więcej nadal śledzę rynek monitorów, ale jeśli to nie problem to napisz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zardrian Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Z Eizo problem jest taki że trzeba miec SLI na drogich kartach. By wykorzystac jego przewage nad innymi monitorami. Dużo rożnych profesjonalistow wypowiedziało sie w tej kwesti. I stwierdzenie jest takie że jest to obecnie najlepszy monitor Do Gamingu. Tyle że gaming w tym wypadku to Granie na zawodach w CounterStrika Coda czy inne takie gry. Dla normalnego użytkownika Normalnego gracza nie nadaje się Droga Eksploatacja tzn Wymaga ciaglej wymiany sprzetu na TOP End. W celu utrzymania wysokich FPS. Co w Profesionalnym Gamingu nie jest problemem tak sie robi pieniadze. I komputer jest narzedziem pracy. Pozatym Ten nie "Profesionalny gracz" Użytkowuje komputer też do ogladania pracy. ITD. Wiec odpada. Ale za to znalazlem cos innego A co wy na takowy monitor? AOC Q2770PQU Na Polskich Forach mało piszą o nim mało kto ma. Firma jest raczej słaba. Ale akurat ten jeden monitor im się mega udał podobno matryca jest wlasnie z Monitora za 3tys Podobno Czarny jest czarny ma dobre skalowanie co pozwala na dobra jakosc przy rozdzielczosci FHD na 27cal. Choć ma też wyż rozdzielczość. ETC Niby HIT roku http://www.eteknix.c...monitor-review/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 No cóż wiele osób woli czytać to co jest napisane niż zajrzej to co w nim jest (chyba że nie widać tych linków czy też nie dzialają). Chętnie bym coś napisał ale po co. W artykułach jest wszystko wyjaśnione, więc nie będę skopiował czyjegoś autorstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zardrian Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Mam pytanie odnoścnie http://rog.asus.com/296652014/news/rog-announces-the-pg278q-swift-27-inch-wqhd-g-sync-gaming-monitor/ Zastanawia mnie czy granie na 60fps na monitorze 120hz. W praktyce nie wiemy jak wyglada g-sync wbudowany juz fabrycznie w monitor. Tak wiec wiem ze trudno odpowiedziec. Zastanawiam sie czy nie poczekac i kupic wlasnie ten monitor rzekomo do 40 dni ma byc juz dostepny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...